Data actualizării:
Data publicării:

Ce avioane cumpără companiile aeriene cu care zboară românii în vacanțe. Comenzi uriașe de aeronave la Farnborough Airshow

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Liderii din industria aerospațială se întâlnesc în această săptămână la Farnborough Airshow.

Alegeri prezidentiale 2024

Liderii din industria aerospațială se întâlnesc la Farnborough Airshow în sudul Angliei săptămâna aceasta, pe fondul tensiunilor geopolitice în creștere și al provocărilor din lanțul de aprovizionare, scrie Reuters.

- Mai multe comenzi de avioane au fost făcute la Farnborough Airshow, în ciuda presiunilor lanțului de aprovizionare asupra producătorilor de avioane și a plângerilor companiilor aeriene cu privire la întârzierile de livrare.

- Sectorul sateliților din Europa trebuie să se consolideze pentru a ține pasul cu Starlink al lui Elon Musk, a spus un executiv Leonardo.

- Flydubai este în discuții timpurii cu Boeing și Airbus pentru a plasa cea mai mare comandă de avioane.

- Rolls-Royce dezvoltă o versiune mai mică a demonstratorului său de motor Ultrafan, menit să exploreze tehnologia pentru piața avioanelor cu corp îngust.

- Un director de top Boeing a spus că furnizorii și companiile aeriene au dreptul de a fi sceptici cu privire la prognozele de producție ale companiei.

- Regatului Unit nu va renunța la un program de luptă de miliarde de dolari dezvoltat cu Italia și Japonia, potrivit uneia dintre firmele din proiect.

- Cererea de călătorii aeriene s-a normalizat după o expansiune de ani de zile în urma pandemiei de COVID-19, deoarece turiştii şi călătorii renunţă când e vorba de tarife mai mari, au spus directorii companiilor aeriene.

Ce-și doresc marile companii de producție din industria aerospațială

- Boeing înregistrează o îmbunătățire semnificativă a fluxului de producție la fabrica sa de 737 MAX, a declarat noul său șef de avioane comerciale.

- Airbus caută oportunități de a crește în domeniul apărării, spațiului și în special al sateliților.

- Există unele semne de scădere a randamentelor companiilor aeriene, dar acest lucru nu afectează încă cererea de aeronave noi, a declarat șeful producției de avioane Airbus.

- Wisk Aero, deținută de Boeing, se așteaptă ca taxiul său aerian fără pilot să înceapă să transporte pasageri „mai târziu în acest deceniu”.

- Boeing s-a hotărât asupra designului pentru a aborda un sistem anti-gheață al motorului care a întârziat certificarea 737 MAX 7.

- Boeing încă „luptă cu provocări” în construirea a două avioane prezidențiale americane, cunoscute sub numele de Air Force One.

Ce avioane cumpără companiile cu care zboară românii?

- Berniq Airways din Libia comandă șase avioane Airbus A320neo.

- Qatar Airways va decide cu privire la o nouă comandă „considerabilă” de avioane la sfârșitul lui 2024 sau începutul lui 2025, a spus CEO-ul său.

- Qatar Airways comandă încă 20 de avioane Boeing 777-9.

- Japan Airlines finalizează comanda pentru 20 de Airbus A350-900 și 11 A321neo.

- Macquarie Airfinance comandă 20 de avioane Boeing 737 MAX-8.

- Virgin Atlantic mai comandă șapte Airbus A330neo.

- Korean Air va cumpăra 20 de avioane Boeing 777X și 20 de avioane 787-10.

- VietJet va cumpăra 20 de A330neo.

- Japan Airlines comandă 10 Boeing 787-9 și ia în considerare cumpărarea a încă 10.

- Producătorul american de motoare aeriene Pratt & Whitney urmează să anunțe că firma de leasing de avioane Avolon își va selecta motoarele GTF pentru a alimenta 80 de avioane Airbus A320neo, a declarat o sursă din industrie.

- O înțelegere cu Turkish Airlines pentru avioane cu caroserie îngustă este încă blocată de negocierile cu privire la motoare.

- National Airlines va cumpăra patru avioane de marfă Boeing 777.

- Luxair comandă două Boeing 737-10 și își mai dorește încă două.

- Airbus se apropie de un acord pentru vânzarea a aproximativ 30 de avioane A330neo transportatorului saudit Flynas, au declarat surse din industrie.

Sectorul de Apărare

- Premierul britanic Keir Starmer a subliniat importanța capacității pentru avioanele de luptă a Marii Britanii (GCAP), dar nu a garantat că programul său de luptă de generație următoare cu Japonia și Italia nu va fi afectat de o revizuire a politicii de apărare.

- Armata britanică a efectuat primul test al armei laser anti-drone Raytheon dintr-un vehicul militar.

- Programul de avioane de luptă GCAP se îndreaptă spre lansarea fazei de proiectare și dezvoltare în 2025, a spus un director general al BAE Systems.

- GCAP este dezvoltat astfel încât să fie deschis pentru alăturarea altor parteneri, a spus un director de program.

- Embraer din Brazilia oficializează vânzarea a nouă avioane militare C-390 Millennium către Țările de Jos și Austria.

- Ministrul britanic al apărării, John Healey, a anunțat reînnoirea unui parteneriat de 6,5 miliarde de lire sterline, pe 10 ani, cu compania europeană de sisteme de rachete MDBA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel