Controverse Twitter. Ce au în comun Donald Trump, Andrew Tate și talibanii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Colaj foto realizat din sursa: Agerpres/ Twitter Rapid Pakistan
Colaj foto realizat din sursa: Agerpres/ Twitter Rapid Pakistan
Politica lui Musk ”libertatea de exprimare, dar nu libertatea de acoperire” înseamnă că, deși discursul instigator la ură de pe platformă nu va fi promovat sau stimulat, utilizatorii vor putea să-l caute. 

În martie 2022, cu peste șase luni înainte ca Elon Musk să preia oficial site-ul de rețea socială, miliardarul a apelat la Twitter pentru a critica poziția aplicației cu privire la libertatea de exprimare, potrivit Euronews.

Din acel moment, agenda lui a devenit destul de clară și interesul său de a cumpăra platforma a crescut, pe 27 octombrie 2022 achiziționând-o pentru suma de 44,4 miliarde de euro.

În lunile de după, angajații au fost concediați, conturile verificate (bifate cu albastru) au început să fie taxate pentru privilegiu, iar unii utilizatori care au criticat cu îndrăzneală abordarea lui Musk față de platformă au fost interziși.

Twitter Blue pentru Hedayatullah Hedayat

Abonamentul Twitter Blue a permis chiar și înalților oficiali talibani să obțină pentru scurt timp statutul verificat, inclusiv Hedayatullah Hedayat, șeful departamentului ”acces la informații” al talibanilor, scrie BBC.

Twitter Blue pentru Donald Trump

Fostul președinte al SUA a fost mereu vocal pe Twitter până când contul său a fost suspendat definitiv în ianuarie 2021.

La acea vreme, Twitter a spus că acest lucru a fost făcut pentru a preveni ”riscul de incitare în continuare la violență”. În urma interdicției, Trump a ripostat lansând propria sa aplicație de socializare, Truth Social.

Pe 18 noiembrie anul trecut, Musk i-a întrebat pe adepții săi de pe Twitter dacă Trump ar trebui să i se permită să revină pe platformă. Într-un rezultat de tip Brexit, 51% dintre utilizatori au votat ”da”, iar două zile mai târziu, Musk a confirmat că Trump își va recăpăta contul.

Twitter Blue pentru Andrew Tate

În prezent, cercetat în România pentru acuzații de viol și trafic de persoane, influencerul de social media Andrew Tate este un alt nume important care a revenit pe Twitter după preluarea lui Musk.

Pe 18 noiembrie 2022, contul său - care a fost dezactivat de-a lungul verii - a revenit, și a devenit foarte activ în restabilirea bărbatului care a fost, de asemenea, scos de pe platforme precum Facebook, Instagram și TikTok dintr-o multitudine de motive.

Momentan, contul lui Tate a fost interzis din nou în urma arestării sale în România pe 29 decembrie. El și fratele său, care sunt ambii reținuți în țară, au negat orice acuzație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel