Ce au discutat Ciucă și premierul Republicii Moldova. Sprijin total pentru aderarea la UE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Nicolae Ciucă a dat asigurări că sprijină întru totul aderarea Republicii Moldova la UE.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a avut o întrevedere astăzi, cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, în marja Congresului Popularilor Europeni de la București. Cei doi lideri au discutat despre modalitățile de sprijin pentru Chișinău în fața amenințărilor fățișe de la Moscova.

Președintele Senatului l-a asigurat pe șeful guvernului de la Chișinău că România rămâne un partener angajat al Republicii Moldova pe drumul său european. De altfel, în urma insistențelor Partidului Național Liberal, manifestul electoral adoptat ieri în unanimitate de delegațiile Popularilor Europeni, prevede explicit un sprijin total al familiei politice europene pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Reamintim că pe 14 decembrie 2023, Consiliul European a dat undă verde pentru începerea negocierilor privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Acest pas marchează un moment semnificativ în parcursul Republicii Moldova către integrarea europeană. Republica Moldova se alătură astfel listei celor nouă țări candidate la Uniunea Europeană, care include Albania, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia și Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel