Ce au căutat procurorii DNA în biroul lui Nicușor Dan. Consilieri ai primarului ar fi fost angajați FICTIV - surse
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
foto Facebook Nicușor Dan
foto Facebook Nicușor Dan
Procurorii DNA au ridicat documente din biroul primarului Nicușor Dan. Edilul spunea că perchezițiile au legătură cu resursele umane. Dar se pare că aveau legătură cu propriii săi consilieri, fiind acuzații că unii erau angajați doar cu numele, adică fictiv. 

În urma perchezițiilor de la Primăria Generală a Capitalei, condusă de Nicușor Dan, procurorii au făcut publică o listă cu o ”armată de consilieri fantomă”, conform informațiilor Antena 3. Conform acuzațiilor aduse de procurori, peste 20 de consilieri ar fi fost angajați fictiv la primăria, aceștia desfășurându-și activitatea în altă parte. 

”Vorbim de toate condicile de prezență pentru perioada 1.11.2020 până pe 31.08.2021 pentru tot personalul din cabinetul Primarului General, documente care s-au transmis către direcția financiar-contabilitate cu prezența la serviciu pentru fiecare lună din această perioadă. Sunt dosarele de personal pentru 26 de consilieri și vom vedea și cine sunt aceștia”, a spus Ana Maria Roman, jurnalist Antena 3. 

Se pare că procurorii au ridicat calculatoarele pe care au fost înregistrate și create contractele de angajare, registrul de intrări și ieșiri, registrul dispozițiilor emise de primar, statul de funcții și documente prin care au fost stabilite drepturile salariale ale fiecărui consilier. 

A mai fost solicitată o listă a angajaților, iar printre cei vizați se numără Rizea Andrei Vlad, Damian Matei, director interimar al Direcției de Urbanism, Simon Ștefania Georgiana, de la asociația Salvați Bucureștiul, adusă la administrația Parcului Văcărești, Poienaru Oana Cătălina, de la același ONG, dar și Tinu Nicoleta Ramona, deputat USR Constanța, consilier pe probleme de insolvență al Primăriei în cauză. 

Ce a anunțat DNA în 20 ianuarie

Primarul Nicușor Dan a confirmat joi, 20 ianuarie, într-o conferință de presă, prezența procurorilor în Primăria Generală a Capitalei, precizând că este vorba de o cauză privind resursele umane, și că a fost informat că se vor ridica documente, scrie Mediafax.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, a transmis DNA printr-un comunicat de presă. 

Citește mai mult aici: Procurorii DNA au descins în biroul lui Nicuşor Dan. Suspiciuni de angajări fictive - UPDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel