Data publicării:
Ce ar trebui să mănânci la micul dejun pentru a trăi mai mult de 100 de ani
Dan Buettner, jurnalist care studiază dieta persoanelor longevive, a povestit ce alimente consumă la micul dejun locuitorii unuia dintre orașele cu cea mai mare speranță de viață.
Deși s-a spus mereu că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, postul intermitent câștigă tot mai mulți adepți. Conform revistei medicale Mayo Clinic, postul intermitent aduce beneficii pentru reducerea inflamației și îmbunătățirea unor afecțiuni precum boala Alzheimer, artrita, astmul, scleroza multiplă și accidentul vascular cerebral.
Cu toate acestea, asta nu înseamnă că postul intermitent este potrivit pentru toată lumea, deoarece sunt persoane care au nevoie să mănânce în primele ore ale dimineții pentru a începe ziua în cel mai bun mod posibil. De aceea, este important să avem un mic dejun cât mai sănătos pentru a ne îngriji sănătatea încă de la începutul zilei.
Ce ar trebui să mănânci la micul dejun, conform experților în longevitate
Dan Buettner, un jurnalist care studiază dieta persoanelor care trăiesc mai mult, a vizitat „zonele albastre”, regiuni unde speranța de viață este ridicată. Buettner a observat că locuitorii din Nicoya, care își începeau ziua la ora 04:00 dimineața, aveau un mic dejun bogat în nutrienți.
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Micul dejun al oamenilor din Nicoya constă în tortilla de porumb, o sursă de carbohidrați complecși cu un indice glicemic scăzut, și fasole cu orez și legume. Fasolea neagră ajută la curățarea colonului, reduce tensiunea arterială și îmbunătățește sensibilitatea la insulină. În plus, ei mai mănâncă o tocăniță de legume care conține morcovi, curcuma și ardei iute, care oferă probiotice naturale și are efect antioxidant, antiinflamator și potențial anticancerigen.
Un mic dejun însoțit de cafea
Pe lângă alimentele menționate anterior, locuitorii din Nicoya consumă cafea, care conține antioxidanți și este o băutură excelentă pentru stimularea metabolismului. Conform Mayo Clinic, cafeaua poate oferi protecție împotriva bolii Parkinson, a diabetului de tip 2, a bolilor hepatice, inclusiv a cancerului de ficat, a atacului de cord și a accidentului vascular cerebral.
Urmarea acestor recomandări nutriționale poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții noastre. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont și de importanța unei alimentații sănătoase, în general, și de a face exerciții fizice în mod constant, potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News