Ce ar putea urma după uciderea Dariei Dughina. Bogdan Chirieac: Kremlinul va profita. Atenție la ziua de 24 august!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut un comentariu referitor la o posibilă intensificare a atacurilor Rusiei, în urma morții fiicei ideologului preferat al lui Vladimir Putin, Alexander Dughin.

„Kremlinul își va intensifica propaganda în interiorul Rusiei, pentru că în exterior nu are unde, plecând de la o faptă abominabilă, reală. Ceea ce s-a întâmplat cu Daria Dughina este o crimă. Vor profita de asta pentru a bombarda și mai mult Ucraina, pentru a comite alte pagube acolo.”, a spus Bogdan Chirieac.

Analistul politic a făcut referire și la un anunț al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a avertizat asupra intensificării atacurilor rusești.

„Oricum erau așteptări ca pe 24 august, de Ziua Națională a Ucrainei, să aibă loc mari ofensive, cu mari pierderi de vieți omenești și așa mai departe. Este înspăimântător că se întâmplă asta pe pământ european.”, a mai precizat Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la postul România TV.

Ucraina se pregătește pentru atacuri intense după ce fiica Dughin a fost asasinată: „Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât, ceva deosebit de crud”

Ucraina se pregătește pentru o intensificare a atacurilor rusești cu rachete care să coincidă miercuri cu ziua independenței, ca urmare a morții fiicei ideologului rus ultranaționalist.

Armata țării a avertizat că Rusia a pus cinci nave de război cu rachete de croazieră și submarine în Marea Neagră și că Moscova poziționează sisteme de apărare aeriană în Belarus. Adunările mari au fost interzise la Kiev timp de patru zile, de luni încolo.

În noaptea de sâmbătă, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat că „Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât, ceva deosebit de crud” săptămâna aceasta, când țara sărbătorește cea de-a 31-a aniversare a independenței, scrie The Guardian.

De asemenea, forțele armate ale țării au avertizat duminică seara că Rusia a închis spațiul aerian în regiunile de graniță între 22 și 25 august.

Tensiunile dintre cele două țări în război riscă să se amplifice și mai mult după uciderea Dariei Dughina, al cărei tată este ideologul rus Alexander Dughin, la periferia Moscovei, sâmbătă seara.

Investigațiile asupra crimei continuă, deși unii șoimi ruși au încercat – fără dovezi – să dea vina pe Ucraina, care, la rândul ei, a negat orice implicare în atac, spunând că „nu este un stat terorist”.

Atentat în Rusia. S-a aflat cine era în parcare cu Aleksandr Dughin. Momentul în care ar fi fost amplasată bomba

Apar noi detalii despre atentatul asupra lui Alexander Dughin, sfârșit cu moartea fiicei sale, Daria Dughina.

Alexander Dughin și fiica sa au fost invitați ca oaspeți de onoare la festivalul "Tradiția" din moșia Zakharovo de lângă Moscova, unde filosoful a ținut o prelegere. Atunci când se întorceau de la acest eveniment a avut loc explozia mașinii în care se afla Daria Dughina. În automobil ar fi trebuit să se afle chiar Alexander Dughin, numai ca acesta s-ar fi urcat într-un alt automobil, în ultimul moment. Se spune că ținta atacului ar fi fost chiar filosoful lui Putin.

Anchetatorii ruși încearcă acum să afle cum s-a produs totul. După cum scria canalul de telegramă "112", acolo, în parcarea de lângă moșie, ar fi putut fi instalat un dispozitiv exploziv în mașină. Prin urmare, prima versiune este că bomba artizanală a fost amplasată chiar în timp ce ideologul lui Vladimir Putin își ținea discursul patriotic la acel eveniment.

Anchetatorii au constatat că aceasta a fost instalată sub mașină, în partea șoferului. Totuși, nu este clar de ce la plecare Alexander Dughin nu a urcat cu fiica sa în mașină, așa cum vorbiseră în prealabil și de ce s-a răzgândit alegând să meargă acasă cu un alt automobil.

Și scriitorul Zakhar Prilepin a participat la festivalul "Tradița". El a enumerat în textul său pentru RT oamenii care se aflau în parcare cu Alexander Dughin.

"Aseară, de la festival, din aceeași parcare comună, au plecat: co-organizatorul festivalului, un vechi prieten al Donbasului și al comandanților de miliție ai acestuia, Eduard Boyakov, împreună cu întreaga sa familie; prietenul și fratele nostru în toți acești ani Alexei Dzhango Poddubny cu familia, prietenul și fratele nostru Dmitri Revyakin cu familia și echipa sa, violonistul Pyotr Lundstrem cu familia... Au fost luptători, milițieni, rezerviști din Donețk și Lugansk, și a fost un număr mare de copii. Toată lumea avea mașini în apropiere și toată lumea pleca spre acasă într-un ambuteiaj comun. Daria a plecat câteva minute înainte de restul.", a scris Prilepin, scrie versiunea rusească a BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel