Ce ar face Scufiţa Roşie, Albă-ca-Zăpada şi Cenuşăreasa dacă ar trăi în zilele pandemiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
„Ce ar face Scufiţa Roşie, Albă-ca-Zăpada şi Cenuşăreasa dacă ar trăi în lumea de azi, o lume speriată de coronavirus?”

Poveştile copilăriei sunt transformate în educaţie pentru sănătate în proiectul „#stamacasa cu eroii din poveşti", de Ziua Internţională a Cărţii pentru Copii. Proiectul lansat joi de voluntari din domeniul comunicării reuneşte un prim set de 3 poveşti, rescrise educativ şi amuzant.

Eroii poveştilor clasice depăşesc obstacole moderne, inspirate din realitatea curentă: „Ce ar face Scufiţa Roşie, Albă-ca-Zăpada şi Cenuşăreasa dacă ar trăi în lumea de azi, o lume speriată de coronavirus?", se întreabă realizatorii proiectului „#stamacasa cu eroii din poveşti".

„Am venit în întâmpinarea nevoii copiilor de a raporta la universul lor cunoscut şi la modele ce se întâmplă în lumea oamenilor mari acum: pandemia de coronavirus. Prin personajele cu care au crescut, le transmitem câteva mesaje importante despre spălatul pe mâini, statul acasă sau distanţa socială. Desigur, juniorii nu sunt doar ascultători sau cititori: îi invităm şi pe ei în poveste, să coloreze desenele care însoţesc fiecare text", arată un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel