Ce ar face profesorul Mitroi acum cu banii rămași din salariu, dacă ar avea credit la bancă. ”Lucrurile bune se întâmplă oamenilor gospodari”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Ce ai de făcut acum dacă ai credit la bancă și ți-au crescut ratele?

Românii care au credite ipotecare la bancă au trecut prin experiența creșterii ROBOR sau a IRCC-ului, ceea ce a dus la majorarea semnificativă a ratelor la bancă. Profesorul de finanțe comportamentale de la ASE, Adrian Mitroi, a vorbit, în emisiunea ”Totul despre bani”, realizată de Mihai Ciobanu, de la DCBusiness.ro, despre soluțiile pentru acei români care se găsesc în situația chiar de dublare a ratelor bancare. 

Profesorul Adrian Mitroi spune că, odată cu contractarea creditului bancar, oamenii au alt confort, iar potențialul lor crește. ”Ceva este bun acolo” afirmă profesorul, care spune că singura soluție este... ”de consolare”. ”Odată ce ai luat creditul, ești foarte atent dacă poți să plătești în avans cât mai repede, dacă poți să-l vinzi și să-ți iei ceva și mai confortabil și mai eficient energetic, pentru starea de bine, de bunăstare, de potențial economic. Lucrurile bune se întâmplă oamenilor gospodari. Nu numai ție ți-au crescut ratelor, ci tuturor, ești obligat să faci față. Nu aș face speculații la momentul acesta, cu banii pe care-i am. Dacă mi-ar rămâne niște bani, m-aș consulta cu nevasta și aș plăti în avans încă o dată, de exemplu” spune profesorul. 

Vezi mai mult în video de la minutul 26: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel