Ce ar face Laura Vicol dacă Iohannis nu ar respecta protocolul privind rotativa la Guvern: Răspund în calitate de cetățean / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liliana Zamarcaru
WhatsApp
Vicol
Vicol
Laura Vicol a fost întrebată ce ar face dacă președintele Klaus Iohannis nu ar respecta protocolul privind rotativa la Guvern. Răspunsul l-a dat în calitate de cetățean, nu de deputat PSD.  

„Este o întrebare la care se poate răspunde în diferite moduri, însă prefer - și vreau să cred - că prin echilibru și dialog, nu vom ajunge într-o asemenea situație”, a zis avocatul Laura Vicol la DC News și DC News TV.

Dacă Iohannis refuză să respecte protocolul, pentru PSD sunt două opțiuni: fie merge mai departe, fie iese de la guvernare, a zis Bogdan Chirieac.

„Sau alegeri anticipate”, a spus Laura Vicol.

Întrebată ce ar alege dintre cele trei variante, Laura Vicol a zis: „Aș opina pentru ieșirea de la guvernare, dar este părerea mea de cetățean, nu de deputat”.

VEZI ȘI: Data privind rotativa la Guvern s-ar putea schimba / video - https://www.dcnews.ro/data-privind-rotativa-s-ar-putea-schimba-luna-mai-nu-este-batuta-in-cuie-cand-ar-putea-avea-loc-schimbarea-componentei-guvernului-video_904976.html

CITEȘTE ȘI: Rotativă Guvern. Laura Vicol (PSD): Nu cred că Iohannis vrea să arunce țara în haos / video - https://www.dcnews.ro/laura-vicol-psd-nu-cred-ca-cineva-isi-doreste-sa-arunce-tara-in-haos-nici-macar-presedintele-iohannis-video_904901.html

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, la momentul în care coaliţia va decide să facă o schimbare de Guvern, în conformitate cu Constituţia va lua decizia care i se va părea cea mai bună pentru România în privinţa desemnării premierului.

„Câteodată unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte, ca să zic aşa, dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înţeles că această coaliţie a apărut dintr-o nevoie. Ţara trebuie să fie guvernabilă şi ţara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi şi atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem cu mai mult sau mai puţină lejeritate peste anumite declaraţii mărunte şi să vedem care este în realitate interesul României", a spus președintele, întrebat dacă îl va desemna pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, premier la rotativa guvernamentală în contextul afirmaţiilor social-democratului privind mandatul lui Iohannis la Cotroceni.

Klaus Iohannis a afirmat că, la momentul în care coaliţia de guvernare va decide să facă o schimbare de Guvern, va lua atunci o decizie.

„Atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de Guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere şi, în conformitate cu Constituţia, voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România", a precizat preşedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel