Ce angajament și-a luat ministrul venit în Guvern de la Președinție
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat marţi că angajamentul pe care şi-l ia în funcţia în care a fost desemnat este ca România să se confirme şi mai puternic, prin ceea ce face în primul rând în regiune, drept un actor care contează.

'Ideea esenţială e aceea de continuitate, pentru că în politica externă a României obiectivele fundamentale sunt aceleaşi. Ceea ce e foarte important e ca România, membră a Uniunii Europene, membră a Alianţei Nord-Atlantice, prin ceea ce face în primul rând aici, în regiunea noastră, să se confirme şi mai puternic ca un actor care contează. Acesta este angajamentul pe care mi-l iau în faţa dumneavoastră şi sper ca în finalul mandatului să puteţi trage concluzia că mi-am respectat angajamentul', a spus Comănescu la ceremonia de preluare a mandatului, care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Dacian Cioloş şi a fostului şef al diplomaţiei române, Bogdan Aurescu.

El a mai afirmat că, împreună cu echipa de la Minister, va duce mai departe ceea ce a construit 'cu mare dedicaţie' ministrul Bogdan Aurescu.

La rândul său, Aurescu a arătat că mandatul său a avut drept unic scop promovarea şi consolidarea profilului internaţional al României şi a urat succes succesorului său: 'Urez succes noului ministru al Afacerilor Externe, îl respect în mod deosebit, cunoaşte foarte bine Ministerul şi oamenii săi, sunt convins că domnia sa va continua eforturile pe care le-am depus', a precizat Bogdan Aurescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel