Ce amenințări a primit Preda din interiorul PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Fostul prim-vicepreședinte PDL, Cristian Preda, a vorbit vineri seara la B1 Tv despre motivele care l-au determinat să demisioneze în cadrul Colegiului Director al formațiunii politice, precizând, printre altele, că a fost amenințat cu excluderea dacă mai vorbește în afara partidului. 

"Peste tot în democrație, când îți asumi un obiectiv și nu-l atingi, nu ai decât să lași pe altul mai bun să facă lucru pe care nu ai putut să îl faci. Suntem într-o minoritate, am mai fost într-o minoritate în sânul PDL-ului. Nu poți să te faci că plouă acum. M-am simțit în unele momente cum m-am simțit peste vară când pediștii spuneau că 43% este 50%, așa și colegii noștri ne spuneau că 17 poate fi văzut ca 22-23%. Cei care nu vor să facă convenție acum, trag de timp pentru a o face imposibilă. Public s-a spus că e sigur o convenție, în partid s-a spus că în februarie se va decide dacă este sau nu nevoie de o convenție. Cei care sunt acum la conducere au avut colegiile cele mai bune, cei care sunt parlamentari, bine mulțumiți, cei care au pierdut vor să-și păstreze pozițiile în partid, pentru că e mai bine decât nimic", a declarat Cristian Preda.

Fostul prim-vice al democrat-liberalilor spune că, mai mult, a primit chiar amenințări, care îi promiteau excluderea din PDL, dacă va vorbi în afara partidului. "Am fost amenințat cu excluderea dacă vorbesc în afara partidului, dar eu voi spune adevărul. Am fost din nou azi țapi ispășitori, eu, Monica Macovei, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, vechii clienți. Ne punem întrebarea dacă oamenii ăștia vor să colaboreze cu noi sau vor să ne țină într-o vitrină și să ne închidă gura. Dacă organizația vrea altceva, eu nu mă pun în calea ei. Nu mă schimb dacă sunt membru simplu sau prim-vicepreședinte. Am spus lucrurilor pe nume, o să continui atât cât se va putea", a susținut europarlamentarul.

Cristian Preda și-a depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PDL, vineri, la puțin timp după începerea ședinței Consiliului Director al partidului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel