Ce-am pățit cu o vecină deranjată de mirosul de prăjeală. Fază TARE: "M-am gândit la ce este mai rău"
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Nebunie după ce Legea mirosurilor a intrat în vigoare, joi, 16 iulie. 

Este adevărat că, până acum, era o întreagă zăpăceală pe scara blocului în momentul în care vreo vecină prepara ceva ce implica prăjit carne, cartofi, mai ales pește. Însă ceea ce voi relata depășește orice imaginație.

Joi seara, după ce toate televiziunile au relatat că Legea mirosurilor a intrat în vigoare, iar vecinii care poluează olfactiv riscă amenzi usturătoare, la etajul șapte aud un zgomot care m-a panicat. M-am gândit la ce este mai rău, deschis ușa, când colo, o bătrânică de la etajul șase bătea în ușile vecinilor și striga că va chema poliția, din cauza mirosului de carne prăjită. Ce-i drept, mirosul era destul de pregnant, dar până la a face gălăgie pe la ușile vecinilor e cale lungă. 

Femeia în vârstă nu s-a lăsat până n-a scos tot palierul blocului din sărite. Doamna avea și argumente, că văzuse la un post TV că există o lege a mirosurilor și că a suportat destui ani îmbâcseala cauzată de mirosul de mâncare. 

S-a făcut liniște în momentul în care un vecin înțelept a cerut scuze, deși nu știu dacă el era principalul "responsabil" pentru nervii femeii. 

Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului (Legea Mirosurilor) a fost adoptată în 17 iunie de Camera Deputaţilor, cu 309 voturi „pentru” şi o abţinere.

Pentru nerespectarea obligațiilor din „Legea mirosurilor” sunt prevăzute amenzi care ajung până la 15.000 lei pentru persoanele fizice și până la 100.000 lei pentru persoanele juridice. În unele cazuri, se poate ajunge chiar până la închiderea activității acestora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel