Data publicării:
Ce a scris PNL în sesizarea de la CCR - DOCUMENT
Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus, la Curtea Constituţională, sesizarea Guvernului cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament referitor la posibilitatea de a depune moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară, în sesiune extraordinară.
Domnului Președinte al Curții Constituționale a României Prof. univ. dr. Valer Dorneanu
În temeiul art. 146 lit. e) din Constituția României, republicată, și al art. 36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Guvernul României formulează prezenta sesizare privind constatarea existenței unui
CONFLICT JURIDIC DE NATURĂ CONSTITUȚIONALĂ ÎNTRE GUVERN ȘI PARLAMENT
generat de modalitatea în care Parlamentul României a înregistrat și prezentat moțiunea de cenzură depusă în data de 17.07.2020 de un număr de 205 deputați și senatori și intitulată „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”.
Cu privire la existența conflictului de natură constituțională apreciem că sunt întrunite toate elementele pentru constatarea acestuia. Conform deciziei Curții Constituționale nr.1525/2010 conflictul juridic de natură constituțională:
1. Admisibilitatea. "nu se limitează numai la conflictele de competenţă, pozitive sau negative, care ar putea crea blocaje instituţionale, ci vizează orice situaţii juridice conflictuale a căror naştere rezidă în mod direct în textul Constituţiei" (a se vedea Decizia Curţii Constituţionale nr. 901 din 17 iunie 2009, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 503 din 21 iulie 2009).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News