Ce a pățit o americancă bolnavă la Deveselu. Ambasada SUA a reacționat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Povestea unei americance, inginer în baza militară de la Deveselu, a ajuns pe contul de Facebook al Ambasadei Statelor Unite în România. Femeia spune că a suferit de pneumonie şi, după ce s-a plimbat la mai multe spitale unde nu a găsit nici un loc liber, a ajuns să fie tratată în casa unui medic.

"Cu o forma severa de pneumonie si probleme respiratorii, inginerul Naval Support Facility Deveselu Sandy Higgins (dreapta) nu a reusit sa fie internata de urgenta din cauza lipsei locurilor din primele doua spitale romanesti la care a ajuns. Sandy a avut insa norocul sa intalneasca doi medici deosebiti, Diana si Robert Medregoniu. Vorbitori fluenti de engleza si convinsi ca sprijinul emotional acordat pacientei trebuie sa primeze, familia Medregoniu a ajutat-o pe Sandy sa isi revina, chiar daca a fost nevoie sa o gazduiasca in casa lor. Cine ar fi crezut ca o trauma avea sa duca la o profunda legatura personala medic-pacient?", scrie Ambasada SUA pe pagina de Facebook.

Potrivit digi24.ro, totul a început în data de 18 martie, atunci când Sandy Higgins s-a simțit rău și a mers la medicul bazei militare de la Deveselu. După aproximativ o săptămână, femeia a fost trimisă la spitalul din Caracal, unde a fost consultată de medici și diagnosticată cu pneumonie, o afecțiune care necesită spitalizare. Însă ea a refuzat acest lucru pe motiv că ar fi trebuit să împartă patul cu o altă pacientă. S-a reîntors în baza militară de la Deveselu, apoi a venit la Spitalul Județean de Urgență din Craiova. Aici a găsit aceeași situație, iar medicii au trimis-o la Spitalul de Boli Infecțioase. Spre suprinderea sa, aici a fost întâmpinată de aceeași problemă: lipsa unei rezerve libere.

Doctorița de de la Spitalul de Boli Infecțioase a consultat-o și i-a reconfirmat diagnosticul, apoi a hotărât ca biroul său să fie transformat provizoriu într-un salon. Starea de sănătate a femeii s-a ameliorat, iar pentru că urma să înceapă weekendul, doctorița a luat-o să o trateze la ea acasă.

Vezi și: New York Times anunță o lovitură de proporții în cursa pentru Casa Albă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel