Urmărește emisiunea live
Ce a greșit Jurassic Park despre dinozauri. Explicațiile științifice
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Velociraptorii au jucat un rol cheie în filmele de succes marca „Jurassic Park", în care aceștia erau descriși ca vânând în grup pentru a doborî prăzile cele mai mari.

Velociraptorii au jucat un rol cheie în filmele de succes marca „Jurassic Park", în care aceștia erau descriși ca vânând în grup pentru a doborî prăzile cele mai mari, conform Daily Mail.

Totuși, paleontologii argumentează acum că aceste creaturi preistorice se purtau mai degrabă ca crocodilii sau dragonii de Komodo, fiindcă urmașii din ziua de astăzi ai acestora nu vânează în grup.

Explicațiile comportamentului

Noile dovezi sugerează că dinozaurii atacau într-adevăr același animal, însă, spre deosebire de filme, nu era o acțiune unanimă a grupului.

Echipa de cercetători a mai găsit o diferență de dietă între adulți și pui, ceea ce duce la teoria că părinții nu își hrăneau descendenții.

Velociraptorii, cunoscut pur și simplu ca „raptori", au devenit celebri în filmul din 1993 al lui Steven Spielberg, „Jurassic Park", însă nu toate informațiile științifice erau și reale.

Dovezile pe care se bazează Jurassic Park nu sunt convingătoare

Paleontologul și directorul Muzeului de Științe Weis Earth din SUA, Joseph Frederickson, a spus: „Dinozaurii raptor sunt afișați des ca vânând în haită, la fel ca lupii".

„Dovezile pentru acest tip de comportament, totuși, nu sunt atât de convingătoare. Din moment ce nu putem să mai fim martorii acestor prăduitori, trebuie să folosim modalități indirecte pentru a le determina comportamentul din timpul vieții", a continuat Frederickson.

„Problema cu această idee este că dinozaurii vii (păsările) și rudele lor (crocodilii) nu vânează de obicei în grupuri și sunt rar observați cum vânează pradă mai mare decât propriile trupuri", a explicat paleontologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel