Ce a găsit o femeie în „roșiile țărănești” de la un supermarket din Cluj. "Curgea din ele!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
sursa foto: stiridecluj.ro via grup privat Facebook
sursa foto: stiridecluj.ro via grup privat Facebook
Iată ce a găsit o femeie într-o roșie care ar fi trebuit să fie, în plin sezon, coaptă, zemoasă și gustoasă!

O clujeancă a rămas înmărmurită după ce a cumpărat un kilogram de „roșii țărănești” de la un cunoscut lanț de supermarketuri din oraș. Femeia povestește că după ce a tăiat o roșie a observat că din ea curgea o substanță care semăna cu gelatina. În plus, lichidul era și ușor lipicios, potrivit relatărilor femeii preluate de Știri de Cluj.

„Nu înțeleg de ce cumpărați de la ei, când acum sunt roșii de grădină la piață, de la producători locali!”/ „Sunt atâția țărani ce nu pot vinde produsele. De ce nu cumpărați de la ei?”.

Alții, însă, s-au plâns și de ouă, vândute, de asemenea, în halele unde vând, de regulă, producătorii locali: „Aceeași problemă am pățit-o cu ouăle a 3-a oară într-o săptămână. Din cofraj de 10 ouă am păstrat câte 1 din fiecare, restul le-am aruncat, puțeau, aveau albuș galben și niște urme asemănătoare cu niște intestine subțiri Urmează ANSVSA, nu e normal. V-aș sugera sa faceți la fel să se pună pe treabă. Deja e bătaie de joc și unii te otrăvesc pe bani și cu acte în regulă”.

Cum trebuie să arate și să miroasă cele mai bune roșii

Cele mai bune roșii trebuie să aibă anumite caracteristici vizuale, olfactive și tactile. Iată la ce trebuie să fii atent:

Aspect

Roșiile coapte ar trebui să aibă o culoare uniformă și vibrantă. Cele mai întâlnite culori sunt roșu, galben și portocaliu, dar există și soiuri de roșii mov, negre sau verzi. Indiferent de culoare, aceasta ar trebui să fie uniformă, fără pete verzi (exceptând unele soiuri care rămân parțial verzi când sunt coapte).

Pielea trebuie să fie netedă și fermă, fără crăpături, pete moi sau urme de lovituri. Dacă sunt și "puțin catifelate" e semn bun.

Forma poate varia în funcție de soi, dar roșiile ar trebui să fie simetrice și bine conturate. Evită roșiile cu deformări extreme sau cu aspect bolnav.

Miros și aroma:

Cele mai bune roșii au un miros dulce și proaspăt. Apropiindu-le de nas, ar trebui să simți o aromă intensă, specifică roșiilor, care provine în mare parte de la locul unde codița a fost atașată. Roșiile care nu au miros probabil nu sunt complet coapte.

Textură:

O roșie coaptă ar trebui să fie fermă, dar totuși să cedeze ușor la presiune. Ar trebui să fie suculentă, dar nu moale sau apoasă.

În plus, la degustare, o roșie bună ar trebui să fie suculentă, cu un echilibru între dulceață și aciditate, oferind un gust bogat și aromat. Roșiile de calitate inferioară pot avea un gust fad sau apos.

Dacă roșia încă are codița atașată, aceasta ar trebui să fie verde și proaspătă, nu uscată sau maronie. Cele cu codița maronie pot face un astfel de lichid gelatinos în interior, ca în cazul de mai sus.

Origine: Roșiile de la fermierii locali sau din grădina proprie, de sezon, sunt adesea mai gustoase decât cele importate sau cultivate industrial, deoarece sunt recoltate la maturitate deplină.

Când alegi roșiile, e important să le verifici atât aspectul exterior, cât și să te bazezi pe simțul mirosului și al texturii pentru a găsi cele mai bune exemplare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel