Data publicării:

Ce a găsit Firea în Primărie. Culise uluitoare

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto: facebook
foto: facebook
Primăria Capitalei are 860 de angajați. În campania electorală pentru alegerile locale, primarul interimar a angajat 60 de persoane. 

Gabriela Firea a afirmat, joi, la B1 TV, că ”În afară de consilierii personali, zece la număr, restul de 860 de angajaţi din structura Primăriei sunt oameni care au fost angajaţi de foştii primari, inclusiv ultimul, interimar, care organiza concursuri în campania electorală şi au fost angajaţi 60 de oameni (...) pe poziţii foarte bune, nu femeie de serviciu şi nici altcineva. Inclusiv mare parte din consilierii personali şi-au aranjat concursuri şi sunt la diverse direcţii, birouri şi servicii încercând să facă ce ştiu ei mai bine”.

Primarul Capitalei a precizat că nu are cum să schimbe angajații din PMB pentru că ”sunt angajaţi prin concurs şi au de partea lor legea funcţionarului public. Aşa cum ştiţi, spre exemplu, domnul primar Oprescu l-a dat afară pe fostul arhitect şef, domnul Bold, care a câştigat procesul cu Primăria în instanţă, după opt ani, şi este deja, de trei luni şi jumătate, din nou arhitectul şef”.

Autorizație pentru reabilitarea unui club sportiv pentru un restaurant

Gabriela Firea anunță că vor fi luate măsuri penru că nu poate gira activitatea cu multe umbre și semne de întrebare a unor angajați. 

”Avem un angajat, spre exemplu - tocmai a venit din concediu - de la Direcţia de Urbanism, care a semnat recepţia unei lucrări, deşi a văzut - sau poate nu a văzut, deci nu a fost în teren: autorizaţia de construire scria una - şi anume reabilitare, modernizare anexe club sportiv caiac-canoe, yachting din Herăstrău, iar acolo au apărut o terasă şi un restaurant. Dumnealui - deşi în autorizaţie scria ceva şi la faţa locului s-a întâmplat altceva - a semnat de recepţie. Bineînţeles că am dorit să îl cunosc pe acest angajat. Era în concediu. Voi discuta zilele următoare cu el, să îl întreb ce are de gând. Doreşte să rămână în funcţie după ce în mod evident a făcut o ilegalitate? Şi aşa mai departe... Cazuri din acestea sunt zeci, sunt sute, când cu acte se dovedeşte faptul că s-au făcut lucruri ilegale”, a precizat Firea.

Direcție pe ultima sută de metri

Primarul a mai dezvăluit că Răzvan Sava și-a făcut în ultima clipă o direcție, al cărui director câștigă mai mult decât primarul. 

”O direcţie pe care a numit-o foarte interesant, dar care se suprapune pe activitatea unei alte direcţii, doar pentru a lua un salariu foarte mare, pentru a solicita un sediu şi pentru a-şi inventa o activitate. (...) Direcţia pentru protejarea intereselor străinilor... ceva cu refugiaţi. Dar erau aceste competenţe la o altă direcţie”, a spus Firea. Ea a menţionat că există directori în Primăria Capitalei care câştigă mult mai mult decât primarul general, ”sume importante pentru sistemul bugetar şi pentru gradul de încărcare pe care îl au”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel