Data publicării:

Ce a făcut Horia Constantinescu ca să nu fie demis după Ferma Dacilor, cum a fost șeful ANPC după Colectiv

Autor: D.C. | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Unsplash / Facebook
Foto: Unsplash / Facebook

Președintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a fost demis de către premierul Victor Ponta, la trei zile după Colectiv, imediat ce s-a aflat că ANPC primisese o sesizare, dar nu a închis clubul.

Joi, cu o zi înainte de tragedie, ANPC a primit o sesizare privind neconcordanțe de prețuri în local. Inspectorii s-au deplasat la sediul firmei, dar nu au găsit patronii la fața locului, așa că le-au lăsat o somație, invitându-i să se prezinte la sediul ANPC cu actele. Conform legii, inspectorii nu ar fi putut închide localul nici dacă s-ar fi confirmat ”neconcordanțele de prețuri”, ci doar sancționa cu amendă.

Ce ar fi trebuit să facă și nu a făcut Marius Dunca, șeful ANPC în noiembrie 2017, pentru a rămâne în funcție? Explică, într-o postare pe Facebook, comisarul Sorin Susanu, care constată că Horia Constantinescu nu a fost eliberat din funcție după un caz similar, tragedia de la Ferma Dacilor.

”Deosebiri:

Dl Dunca nu a fost personal la respectiva locație

Dl Dunca nu a făcut recomandări publice pt a fi accesate serviciile respectivei locații

Dl Dunca nu a constituit comandamente în zonă asa cum a făcut dl. Constantinescu

Dl Dunca nu a impus sau solicitat evitarea de la control a respectivei locații

Dl Dunca nu era prieten cu patronul locației

Dl Dunca nu a accesat serviciile respectivei locații

Dl Dunca nu a mâncat în locația respectivă fără să plătească”, așa cum a făcut dl Constantinescu, scrie Susanu pe Facebook.

Prin această postare, Susanu atrage atenția asupra suspiciunilor pe care le ridică acțiunile președintelui ANPC, Horia Constantinescu, și implicarea acestuia în promovarea Fermei Dacilor.

”În realitate, mai scrie avertizorul de integritate din ANPC, dl Constantinescu a uitat sa va spuna ca a tot fost coordonator de comandament de iarna prin Prahova sau Brasov si ca a tot controlat personal pensiuni, restaurante si cluburi in zona. Nu pe toate. Pe alese...Nu doar el ci si prietenul si mentorul lui, dl. Paul Anghel, Directorul general din ANPC. Probabil nu stia dl Constantinescu ca peste 3.000 de obiective turistice din România funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, din care 1000 de astfel de pensiuni se afla chiar în județul Prahova. A uitat sa va spuna ca in comandamentele de vara, pe litoral, cere de ani de zile sa se verifice inclusiv autorizatia ISU. Bine, acolo unde trebuie.....nu chiar peste tot. Doar nu cerem autorizatiile cand mergem la prieteni sa mancam jumari, nu?”, întreabă retoric Susanu.

În 2 octombrie, Horia Constantinescu, șeful ANPC, trimitea ”patrioții” la Ferma Dacilor, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

"Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați. Pentru idiocrați și hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiția și rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuțiile de doi lei, lansate în spațiul public. Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani. Cunosc acest proiect, încă din 2007, de când era o simplă idee. Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cat o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine.Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări, ca aici, nu găsiți nicăieri, în lume. Brânzeturile sunt producție proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse. Această reclamă este în schimbul prieteniei, recunoașterii meritelor și faptului că prietenul meu pune România în farfurie. P.S. am adăugat dulceaţa de… ROȘII!", scria Horia Constantinescu pe contul lui personal de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel