CDC, despre cazurile de variolă a maimuței: "Cei mai mulți pacienți sunt BĂRBAȚI". S-ar transmite și sexual
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor investighează cazurile de variolă a maimuței.

Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) colaborează cu oficialii din domeniul sănătății din Massachusetts la o investigație asupra unui caz de variola a maimuței, a anunțat agenția miercuri într-un comunicat, scrie CNN.

Cazul de variolă a maimuței a fost confirmat la un bărbat din Massachusetts care a călătorit recent în Canada, au anunțat oficialii americani mai devreme în cursul zilei (Vezi știrea AICI).

Medic: Oamenii nu ar trebui să se teamă de variola maimuțelor chiar acum

Pacientul este internat în stare stabilă la Spitalul General din Massachusetts, a declarat Dr. Paul Biddinger, în timpul unei conferințe de presă. De joia trecută, pacientul se află într-o cameră de izolare.

Biddinger a spus că nu sunt siguri cum a fost infectat pacientul, dar a subliniat „că din punct de vedere istoric, aceasta a fost o boală foarte rară, cu transmitere foarte rară în întreaga lume. Ceea ce am văzut în Regatul Unit, în Spania a fost nou și asta ne dă motive de îngrijorare, dar, cred că oamenilor nu ar trebui să le fie teamă de variola maimuțelor chiar acum.”

CDC urmărește cazurile de variolă a maimuței

CDC spune că urmărește, de asemenea, mai multe grupuri de variola maimuțelor care au fost raportate în ultimele două săptămâni în mai multe țări care în mod normal nu raportează această boală, inclusiv Portugalia, Spania și Regatul Unit. Cei mai mulţi dintre pacienţi sunt bărbaţi, care au recunoscut că au avut parteneri de ambele sexe.

„Nu este clar cum oamenii din aceste grupuri au fost expuși la variola maimuțelor, dar cazurile includ persoane care se autoidentifică ca bărbați care întrețin relații sexuale cu alți bărbați”, a spus agenția într-un comunicat de presă.

„Multe dintre aceste rapoarte globale de cazuri de variolă a maimuței au loc în rețelele sexuale. Cu toate acestea, serviciile medicale ar trebui să fie atenți la orice erupție cutanată care are caracteristici tipice variolei maimuțelor. Solicităm publicului să contacteze medicul dacă au o nouă erupție cutanată și sunt îngrijorați de variola maimuțelor.”, a spus dr. Inger Damon, director al Diviziei CDC de agenți patogeni și patologie cu consecințe mari, într-un comunicat de presă.

Simptomele variolei maimuțelor

CDC spune că persoanele care pot avea simptome de variola maimuțelor și cei care au contact strâns cu ei ar trebui să-și contacteze medicul dacă au erupții sau leziuni neobișnuite. Simptomele pot include o boală asemănătoare gripei, umflarea ganglionilor limfatici și o erupție pe față și pe corp.

Variola maimuței este o infecție rară, dar periculoasă, similară cu virusul variolei acum eradicat. De obicei, este contractat de la o rozătoare sau un mamifer mic și nu se răspândește ușor de la o persoană la alta. Cu toate acestea, virusul variolei maimuțelor se poate răspândi prin contactul cu fluidele corporale, răni sau articole precum îmbrăcămintea și lenjeria de pat care au fost contaminate cu virusul. De asemenea, se poate răspândi de la o persoană la alta prin picături respiratorii, de obicei într-un cadru apropiat, potrivit CDC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel