Data actualizării:
Data publicării:

CCR și moțiunea de cenzură. Ludovic Orban se plânge de ce a făcut chiar el în 2020

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Politica
WhatsApp
Ludovic Orban / Foto: Captură video
Ludovic Orban / Foto: Captură video
În 2020, Curtea Constituțională a României a respins cererea lui Ludovic Orban privind existența unui conflict juridic, de natură constituțională, între Guvern și Parlament generat de modalitatea în care s-a depus atunci moțiunea inițiată de PSD - ”Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată”.

Curtea Constituţională a României a stabilit, în 2020, cu unanimitate de voturi, că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament ca urmare a depunerii unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară, respingând solicitarea lui Ludovic Orban, premier la acea vreme.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat şi prezentat moţiunea de cenzură 2MC/17 august 2020 - 'Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor'", se preciza, într-un comunicat al CCR, la acel moment.

Acum, Ludovic Orban s-a sucit. Practic se plânge de ce a făcut chiar el în 2020

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, joi, că amânarea dezbaterii şi a votului pe moţiunea de cenzură este „profund neconstituţională”, iar el nu a votat atunci când s-a decis acest lucru în Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

„Astăzi, o majoritate din Birourile permanente reunite, pe care o puteţi constata singuri, a decis amânarea dezbaterii şi votului pe moţiunea de cenzură, utilizând ca temei conflictul juridic de natură constituţională declanşat de Guvern, prin prim-ministrul Florin Cîţu, cu Parlamentul cu privire la depunerea moţiunii de cenzură.

Poziţia mea a fost foarte clară, am fost prezent şi nu am votat această propunere, nu pentru că îmi doresc să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură mai repede, ci pentru că această propunere şi decizie luată de BPR este profund neconstituţională.

Dacă cineva ar fi avut răbdare, nu zic din alte partide, dar măcar colegii mei de partid mai înfierbântaţi, să îşi aducă aminte anul 2020, ar fi ştiut cu precizie din decizia Curţii Constituţionale că invocarea declanşării conflictului juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament nu poate să oprească moţiunea de cenzură", a spus Orban, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel