UPDATE CCR ar permite guvernului să stabilească data alegerilor. REACȚIA lui Romașcanu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, a vorbit despre decizia CCR de a permite guvernului să aleargă data alegerilor.

UPDATE 14:50

„Pe 2 aprilie am depus un proiect de lege în Parlament privind prelungirea mandatelor aleșilor locali și stabilirea datei alegerilor. La o săptămână distanță, tardiv și neproductiv, Guvernul a adoptat o ordonanță – aceasta fiind publicată pe 8 aprilie în Monitorul Oficial.

Din cauza lor, CCR a declarat astăzi neconstituțională prelungirea mandatelor aleșilor local pe motiv de paralelism legislativ.

Mandatele aleșilor expiră pe 21 Iunie. Până la acea data  Parlamentul TREBUIE să aprobe o lege care să prevadă atât #prelungirea mandatului aleșilor locali, cât și #data alegerilor, în conformitate cu decizia CCR.

Vom corecta în Parlament și această prostie a PNL pentru a nu avea haos în administrațiile publice. Altfel, toate deciziile de după 21 iunie vor fi în afara legii.

Dar, în același timp, îi avertizăm atât pe președintele Iohannis, cât și pe cei din partidul său, să nu mai tergiverseze, să nu conteste iar legea pentru că le-ar face un rău direct românilor dar și propriilor lor aleși locali!

Azi am avut o intervenție la Digi24 unde, neavând toate datele, am răspuns incomplet. Informația corecta și completă este cea de mai sus. Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, a vorbit despre decizia CCR de a permite guvernului să aleargă data alegerilor, pentru Digi 24”, a postat Romașcanu, pe Facebook.

Știre inițială

În primul rând, spre deosebire de colegii noștri de la putere nu o să comentez decizia CCR. Sigur că noi consideram natural să decidă Parlamentul în contextul în care există această situație specială, nu s-a considerat că este constituțional, așa că ne adaptăm deciziei Curții”, a spus Romașcanu.

Înțelepciunea și maturitatea guvernului

Lăsăm guvernul să aibă înțelepciunea și maturitatea să fixeze data alegerilor astfel încât să se poată vota și toată lumea să aibă șanse egale. Este foarte important să ținem cont de pandemie și să avem garanția că oamenii vor ieși la vot și nu vor fi împiedicați de motive medicale sau de altă natură”, a adăugat politicianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel