CCR discută sesizarea AUR privind alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Alegerea lui Ludovic Orban la șefia Cemerei Deputaților, contestată de AUR. Foto: Facebook
Alegerea lui Ludovic Orban la șefia Cemerei Deputaților, contestată de AUR. Foto: Facebook
Curtea Constituţională a României discută, joi, sesizarea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) asupra Hotărârii Camerei Deputaţilor 71/2020 pentru alegerea preşedintelui acestui for. 

Copreşedintele AUR, George Simion, anunţa pe 22 decembrie că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa modului în care a fost aleasă conducerea Camerei Deputaţilor. 'Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei, la 2,00 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă.

Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR pentru că avem precedente legale', preciza, la acel moment, George Simion. Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a solicitat ca şedinţa de plen să fie prelungită, după depunerea jurământului de către deputaţi, pentru alegerea preşedintelui Camerei.

Reprezentanţii AUR s-au opus acestui demers, iar preşedintele de şedinţă, reprezentant al Alianţei pentru Unirea Românilor, a închis lucrările plenului şi a plecat de la tribună. După mai multe discuţii în contradictoriu, reprezentanţii AUR au părăsit sala. Ulterior, şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost reluată, în noaptea de 21 spre 22 decembrie, iar preşedinte de şedinţă a fost un alt decan de vârstă - Iusein Ibram de la grupul minorităţilor naţionale - şi au fost aleşi preşedintele Camerei şi ceilalţi membri ai Biroului permanent. Preşedintele Camerei Deputaţilor a fost ales Ludovic Orban, liderul liberalilor, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel