România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 13 mai, 13:14
CCR, decizie pe starea de alertă. Zegrean: Şi pe timp de criză, STATUL DE DREPT trebuie să funcţioneze. Să se abţină...
Foto: Agerpres
Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR, a reacţionat după ce Curtea Constituţională a României a decis că starea de alertă este constituţională, atât timp cât nu sunt îngrădite drepturile şi libertăţile cetăţenilor. 

"Nu starea de alertă a fost declarată constituţională, ci ordonanţa de urgenţă care reglementează starea de alertă. E o diferenţă! Decizia este, oricum, normală. Asta înseamnă că se poate declara starea aceasta de alertă de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar toate discuţiile din ultimele zile s-au dovedit inutile. Toată lumea se temea că vom rămâne fără stare de alertă. Uite că nu e cazul. Legea care se dezbate în Parlament îşi va urma cursul, fără stres de acum. După ce va intra în vigoare legea, OUG-ul va fi abrogat, aşa va fi normal, iar starea de alertă va merge mai departe după lege", a declarat Augustin Zegrean la Antena 3. 

"Statul de drept, funcţional şi în situaţie de criză"

 

"Legat de atacurile la adresa Curţii, cei care fac asta ar trebui să se abţină. Comisia de la Veneţia a specificat că şi în perioade de criză statul de drept trebuie să fie funcţional. Asta e recomandarea mea către toţi cei care vorbesc despre CCR.", a mai explicat Augustin Zegrean. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro