Data publicării:

CCR amână decizia privind referendumul. Au cerut date de la INS

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis să amâne luarea unei decizii privind referendumul. Din sursele Antena 3 se pare că judecătorii au cerut date de la Institutul Naţional de Statistică, pentru a consulta toate datele. Conform datelor oferite de INS în România sunt mai puţini alegători decât pe listele oferite de MAI. 

"Astăzi 1 august 2012, ora 14, au fost înregistrate 43 de dosare de la Biroul Electoral Central în legătură cu referendumul privind demiterea Preşedintelui României, din data de 29 iulie 2012. După înregistrare s-a procedat la analizarea dosarelor, fiind verificate un număr de 18.548 de procese-verbale întocmite de secţiile de votare din ţară şi străinătate. În acelaşi timp, au fost înregistrate 3 dosare având ca obiect contestaţii precum şi mai multe cereri din partea cetăţenilor cu privire la rezultatul referendumului din data de 29 iulie 2012. Plenul Curţii Constituţionale, în temeiul art.77 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a solicitat informaţii necesare soluţionării contestaţiilor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de la Institutul Naţional de Statistică. Până la momentul închiderii şedinţei, Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a răspuns solicitării Curţii. În cursul zilei de mâine, 2 august 2012, începând cu ora 9, Curtea va continua dezbaterile referitoare la contestaţii şi confirmarea rezultatelor referendumului", se arată într-un comunicat al CCR.

Curtea Constituţională s-a întrunit încă de la ora 14.00, în şedinţă pentru a lua în discuţie validarea sau invalidarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu, desfăşurat duminică 29 iulie. După mai bine de cinci ore de dezbatere, judecătorii au decis să amâne decizia pentru joi.

Pe masa judecătorilor se află şi două sesizări. Una a preşedinţilor celor două Camere în care aceştia solicită Curţii să nu ţină cont de pragul de prezenţă şi să constate valabilitatea rezultatelor referendumului şi demiterea lui Traian Băsescu. O a doua a USL, pe care Uniunea a refuzat să o facă publică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel