CCIR: Promovarea oportunităților de cooperare româno-americane la Camera de Comerț și Industrie Brașov
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în cooperare cu Secția Comercială a Ambasadei SUA la București, a inițiat, în luna septembrie a.c., o suită de întâlniri regionale având drept scop discutarea oportunităților de cooperare româno-americane, sub egida Parteneriatului Strategic dintre cele două țări și a potențialelor oportunități de cooperare în domeniul comercial. 

Prima masă rotundă din cadrul turneului menționat a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie Brașov în data de 01.09.2021 și a fost prilejuită de vizita Atașatului Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, Thomas Hanson, la Brașov. Evenimentul,  la care au participat 30 de companii interesate de dezvoltarea la nivel internațional, a avut drept scop identificarea unor acțiuni concrete privind consolidarea cooperării de afaceri cu parteneri americani și atragerea unor parteneriate în sectoare precum agricultură, finanțe și bănci, IT (software, soluții inteligente), tehnologie, industria de apărare și, nu în ultimul rând, sănătate.

Silviu Costea, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, a adresat cuvântul de bun venit participanților și a realizat o prezentare a potențialului economic și de dezvoltare al județului Brașov; a fost  urmat de  Șerban Todorica, Vice-președintele Consiliului Județean Brașov și de  Allen Coliban, Primarul Municipiului Brașov,  care au prezentat obiectivele și investițiile de interes, atât pentru municipiul Brașov, cât și pentru județul Brașov.

Thomas Hanson, Atașatul Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, a prezentat activitatea Secției Comerciale a Ambasadei  Americane și  oportunitățile  de cooperare derulate prin intermediul acesteia. Acesta și-a manifestat disponibilitatea de a promova oportunitățile de afaceri prezentate la aceasta masa rotundă în Statele Unite ale Americii, atât direct prin activitatea Ambasadei, cât și prin evenimentele din SUA care vor fi organizate în scopul transferului de tehnologii americane inovatoare în Judetul Brasov și atragerii de parteneriate bilaterale de investiții în SUA (ex. SELECT USA), în ideea inițierii de parteneriate strategice româno-americane.

 Discuțiile fructuoase au evidențiat interesul părții române și americane pentru cooperarea în mai multe  industrii și oportunitatea organizării unor misiuni economice și evenimente B2B în SUA.

Volumul schimburilor comerciale România-SUA, peste 2 miliarde de dolari

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Statele Unite ale Americii însuma aproape două miliarde de euro, la sfârșitul anului trecut și aproape un miliard de euro la sfârșitul lunii martie 2021. La nivelul lunii iunie 2021, în România activau un număr de 8075 companii americane, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 1,22 miliarde de  euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel