Data publicării:

Cazul Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri. Monica Pop: Nu are cum să scape și nici nu trebuie

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Prof. univ. dr. Monica Pop a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a vorbit despre Matei-Vlad Pascu, băiatul care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai. 

Medicul este de părere că tânărul ar fi avut nevoie de ajutorul psihologului pentru a nu ajunge în această situație. De asemenea, medicul susține că acesta nu trebuie să scape de pedeapsă. 

„În primul rând, este foarte sigur și foarte clar în toate cazurile astea că este o breșă în educație pentru că acest copil, dacă avea asemenea probleme avea și bani. Vă dați seama că toate drogurile costă foarte mult, deci părinții sunt foarte vinovați pentru asta.

Pe urmă, educația pe care i-au dat-o în acest sens. Sunt și tineri de vârsta lui care învață foarte bine, care sunt premianți, care sunt olimpici, ei cum pot?

Lucrurile astea sunt foarte cunoscute. Dacă încearcă să-l scape, e normal, sunt părinți, dar dacă era copilul lor în situația celor care au dispărut? Nu e vorba de psihiatru, e vorba de psiholog. Multă lumea nu înțelege. Eu nu pot să cred că acești părinți sunt atât de puțin informați încât să nu știe că psihologul este un profesor care este absolvent de universitate și care lucrează cu sufletul, deci îi scoate din cap lucrurile rele.

Vă rog să mă credeți că fac treaba foarte deosebită psihologii. Dacă copilul a ajuns să facă așa ceva, e foarte clar că nu s-au ocupat de el cum trebuie, nu l-au educat cum trebuie. El are și o aroganță și o obrăznicie, în afară de gestul incalificabil pe care l-a făcut.

Eu aș fi curioasă să știu ce spune el pentru că a luat două vieți. (...) Nu are cum să scape și nici nu trebuie. Cred că nici el nu ar fi liniștit în viața asta dacă nu ar fi pedepsit drastic. Cea mai mare pedeapsă nu e de ajuns pentru faptul că a luat două vieți și că acei copii nu se vor mai întoarce în familiile lor niciodată. Vă dați seama, au plecat sănătoși de acasă și să se întâmple așa ceva. Nu se poate!", a spus Dr. Monica Pop. 

„Părinții poartă o mare vină"

„Părinții trebuiau să se adreseze unui psiholog. Psihologul face lucruri foarte mari, nu e medic, nu dă medicație, vorbește cu persoana respectivă și îi scoate din cap lucrurile rele atât cât se poate.

Părinții poartă o mare vină, iar el, educat prost, obraznic, arogant, bani expuși, lucruri care nu se fac în lumea asta, indiferent cine ai fi.

Oamenii bogați din alte țări își trimit copiii la lucru, cât ar fi de bogați, că să știe ce înseamnă valoarea banului și să nu se apuce de lucruri de genul acesta.”, a spus Dr. Monica Pop la Antena3 CNN. 

VEZI ȘI:  Ca autori ai tragediei dintre stațiunile 2 Mai și Vama Veche, ne putem gândi și la alți vinovați, în afară de tânărul șofer drogat https://www.dcnews.ro/ca-autori-ai-tragediei-dintre-statiunile-2-mai-si-vama-veche-ne-putem-gandi-si-la-alti-vinovati-in-afara-de-tanarul-sofer-drogat_926992.html#google_vignette 

VEZI ȘI: Vlad Pascu, șoferul care a ucis 2 tineri la 2 Mai, a fost prins anul trecut cu canabis. Procurorii l-au iertat https://www.dcnews.ro/vlad-pascu-soferul-care-a-ucis-2-tineri-la-2-mai-a-fost-prins-anul-trecut-cu-canabis-procurorii-l-au-iertat_926982.html 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel