Cazul Salazar nu afectează Mondialele de la Doha, spune preşedintele IAAF, Sebastian Coe
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), Sebastian Coe, a declarat, miercuri, că desfăşurarea Mondialelor de la Doha nu a fost perturbată de cazul antrenorului Alberto Salazar, suspendat patru ani de Agenţia antidoping din SUA (USADA) pentru încălcarea regulamentului privind dopajul.

"Acest caz nu a făcut ca Mondialele să 'deraieze'. Poate fi o problemă pentru mass-media, dar în realitate nu este o problemă majoră pentru cei care urmăresc aceste Campionate. Sigur, are un impact asupra sportivilor (din grupul Salazar), dar IAU (Unitatea de Integritate a Atletismului, responsabilă cu investigarea cazurilor de dopaj şi corupţie) a fost în contact cu aceşti sportivi. Avem pârghiile pentru a face faţă situaţiei, a spus Sebastian Coe.

Federaţia americană de atletism (USATF) i-a retras marţi acreditarea antrenorului Alberto Salazar, care a fost suspendat timp de patru ani de către Agenţia americană antidoping (USADA) pentru violarea codului antidoping.

USATF a precizat că a declanşat procedura de anulare a acreditării lui Alberto Salazar la Campionatele Mondiale de la Doha.

USADA a anunţat luni că l-a suspendat pe Salazar, care a antrenat sportivi de top, precum britanicul Mo Farah, pentru că a orchestrat şi facilitat o conduită de dopaj interzisă, în calitate de antrenor principal al Nike Oregon Project (NOP). USADA a demarat în 2015 o anchetă asupra NOP, după ce BBC a dezvăluit practici de dopaj la centrul de antrenament de la Beaverton (Oregon), condus de Salazar.

La Doha, Salazar a însoţit-o ca antrenor pe olandeza Sifan Hassan, care a câştigat sâmbăta trecută titlul mondial la 10.000 m. Miercuri, atletul american Donovan Brazier, pregătit de asemenea de Salazar, a cucerit medalia de aur în proba de 800 metri, impunându-se cu timpul de 1 min 42 sec 34/100 în finala desfăşurată marţi la Doha.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel