Cazul Rarinca: Ce au decis judecătorii ÎCCJ după o ședință de 12 ore
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Înalta Curte de Casație și Justiție a găzduit, joi, o ședință maraton, de peste 12 ore, în procesul în care președinta ÎCCJ, Livia Stanciu, o acuză de șantaj pe Mariana Rarinca. Completul format din președintele George Dorel Matei și judecătoarea Anamaria Trancă a anunțat în cursul serii că verdictul în acest caz va fi anunțat mâine, adică vineri. Sentința va fi defintivă și irevocabilă.

Citește și: Mariana Rarinca: Dacă știam că mi se va întampla așa ceva, nu mai ceream un leu de la Livia Stanciu

În timpul termenului de joi, fiecare dintre părțile implicate în proces și-a susținut poziția, potrivit stiripesurse.ro.

Direcția Națională Anticorupție a soliciat pedeapsa medie pentru o astfel de infracțiune, adică trei ani de închisoare cu executare, privarea de anumite drepturi civile și interdicția aplicată Marianei Rarinca, pentru o anumită perioadă de timp, de a se apropia de Livia Stanciu.

Șefa ÎCCJ a solicitat ca acțiunea DNA să fie admisă, în timp ce Mariana Rarinca a cerut achitarea sa, adică păstrarea soluției inițiale a Curții de Apel, care a fost ulterior contestată cu succes de procurorii anticorupție.

Vezi și: Motivarea instanței în cazul Mariana Rarinca: De ce a decis CAB rejudecarea procesului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel