Cazul părintelui Visarion Alexa. Psiholog: Este ușor să arunci cu noroi într-o persoană pe care nu o cunoști
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Visarion Alexa
Sursă foto: Facebook Visarion Alexa
Cazul părintelui Visarion Alexa a iscat o dezbatere publică aprinsă asupra vinovăției sau nevinovăției acestuia. Psihologul Ramona Dumitru Popescu a venit cu precizări asupra acestui aspect.

Cazul părintelui Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, a împărțit societatea în două în ceea ce privește apărarea sau condamnarea acestuia. În acest sens, Ramona Dumitru Popescu, psiholog, a explicat de ce acest caz trebuie abordat cu reticență pe durata anchetei, legile Statului Român și cele ale Bisericii Ortodoxe Române urmând a da un verdict în această privință: 

„Povestea părintelui Visarion Alexa este pe departe de a fi terminată sau înțeleasă. Ceea ce se prezintă în media reprezintă un punct de vedere, iar ceea ce este real doar autoritățile cunosc. 

Pornim de la următoarea idee: în structura oricărei forme de autoritate, că este ea medicală, preoțească sau judiciară, există persoane ce nu se pot adapta și care, datorită problemelor psiho-emoționale, integrează greșelile drept normalitate.

Orice eveniment în care sunt implicate are cel puțin două tipuri de scenarii ce eludează normalitatea și oricând se poate face apel la prezența unei tulburări afective active care să le întunece mintea.“, a precizat Ramona Dumitru Popescu.

CITEȘTE ȘI    -     Sociologul Gelu Duminică îl face praf pe preotul Visarion Alexa, după stenograme. Detaliul care-l dă de gol pe preot. ”Știa că a agresat”

Psiholog: Este ușor să arunci cu noroi într-o persoană pe care nu o cunoști, în baza unei presupuse fapte

„Ecourile cazului Visarion Alexa vor rămâne în mintea necredincioșilor într-un anumit mod, întunecat, iar în cazul credincioșilor în alt mod, total diferit. Vor apărea scenarii publice care vor infirma sau afirma vinovăția preotului înainte ca vinovăția sau nevinovăția să fie decisă de instanță.

Victima o să se transforme metaforic în prezumtiva victimă, iar anchetatorii în oameni răi ce trebuie să demitizeze biserica. Toate cele de mai sus sunt scenarii psiho-emoționale ce sunt realizate de oamenii ce își doresc prezența știrilor fenomen in viata lor.

În următoarele zile, cele două anchete aflate în derulare, respectiv cea oficială a Statului Român și cea a Bisericii Ortodoxe vor aduce noi informații cu privire la cazul părintelui Visarion Alexa.

Este ușor să arunci cu noroi într-o persoană pe care nu o cunoști, în baza unei presupuse fapte.  Dacă faptele preotului vor fi recunoscute si pedepsite de autorități, acesta va intra în categoria de făptaș și va plăti cu închisoarea agresiunea sexuală. 

Orice formă de agresiune sexuală este pedepsită de lege. Femeile trebuie protejate de instinctele animalice ale persoanelor ce suferă de tulburări afective și deviații comportamentale sexuale“, a conchis, pentru DC News, psihologul Ramona Dumitru Popescu.

CITEȘTE ȘI    -     Cazul Visarion Alexa. ”A făcut și lucruri bune”. Chirieac: Ar trebui să fie un semnal pentru noi toți

Profesor universitar, întrebare cheie în cazul preotului Visarion Alexa: M-a frapat un aspect

Preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar, sâmbătă, de Judecătoria Sectorului 6 în dosarul în care este acuzat de agresiune sexuală.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă a acestuia.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată (citește continuarea AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel