Cazul Mario Iorgulescu - droguri și alcool la volan. Lazăr Gigel: O problemă de siguranță națională!
Data publicării:
Autor: Alina Panico
WhatsApp
Gigel Lazăr, președintele executiv al CIADO Romania, a calificat tragedia care a fost produsă de Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, drept o problemă de sigurață națională, iar autoritățile nu iau măsurile necesare în privința creșterii numărului de persoane care practică policonsumul. 

Președintele executiv al CIADO România a declarat pentru DC News că orice țară responsabilă ar fi luat măsuri urgente în privința creșterii numărului de persoane care consumă alcool și droguri, provocatoare de tragedii.

,,În general, pentru tinerii ce provin din familii cu foarte mulți bani și care frecventează cluburile de lux, această practică de alcool și cocaină, din păcate, este o realitate existentă de foarte mult timp. Tocmai din teribilismul vârstei și dintr-o infatuare că părinții au foarte mulți bani consideră că totul li se cuvine și că adrenalina este plăcerea vieții lor - a consuma droguri, a avea cuceriri din punct de vedere al fetelor și de a consuma alcool - acesta este momentul de infatuare maximă pentru acești tineri. Inconștiența lui Mario Iorgulescu l-a adus la o tragedie, iar aceasta este o problemă de siguranță națională. Dacă nu exista consumul alcool-cocaină, sunt sigur că nu ar fi ajuns la 240 km/h, a declarat Lazăr.

Lazăr a proiectat tabloul unui șofer care este sub influența alcoolului și a drogurilor. Potrivit spuselor sale, policonsumatorii pot provoca mult rău și celorlalți, organismul fiind în starea maximă a reacției în momentul când a consumat.

,,Cei care merg pe policonsum sau care combină alcoolul cu diferite droguri, își pierd controlul, nu mai au noțiunea de distanță, nu mai au noțiunea de timp. Își pierde controlul asupra organismului și a creierului său în momentul în care ajunge în această situație, iar în momentul în care s-a urcat la volan este iresponsabil total. Nu mai are niciun control asupra realității și apare teribilismul de a demonstra cine este el, a menționat Gigel Lazăr.

Există o strategie națională antidrog?

,,La Agenția Națională Antidrog, din anul 2015 există resurse financiare pentru programele de prevenire, informare, evaluare și consiliere psihologică. Aparatul tehnic din Agenție face tot posibilul ca aceste resurse să nu fie alocate, fiind mai mult concentrați pe partea tehnică a documentelor, decât pe programele necesare societății românești. Avem niște responsabilități ale Administrației Publice Locale, care nu sunt îndeplinite nici 99% dintre ele, respectiv strategia locală antidrog. Atunci nu ne rămâne decât să ne plângem de fiecare dată că nu se face nimic, o să vedem instituții responsabile care clamează că prevenirea este importantă. În ultimii 10 ani, pentru prevenirea consumului de droguri nu s-a alocat nicio resursă financiară, deși ele sunt existente, pe hârtie. În lipsa unor programe targetate nu vom facem altceva nimic decât ceea ce avem astăzi, spune Președintele executiv al CIADO România.

Medicii legiști confirmă că Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, era sub influența substanțelor halucinogene în momentul accidentului în care un tânăr și-a pierdut viața. Acesta consumase alcool şi cocaină atunci când s-a urcat la volan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel