Data publicării:

Cazul istoric al lui Sally Clark, mama condamnată eronat pentru uciderea fiilor săi. Femeia a murit în mod misterios

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Poză cu rol ilustrativ / Pexels.com
Poză cu rol ilustrativ / Pexels.com
Sally Clark, avocata condamnată greșit pentru uciderea celor doi fii ai săi a fost găsită moartă de către familia sa acasă, îm 2007.

Sally Clark, în vârstă de 42 de ani, care a ispășit trei ani dintr-o sentință pe viață după ce a fost găsită vinovată de sufocarea lui Christopher în vârstă de 11 săptămâni în 1996 și de moartea lui Harry în vârstă de opt săptămâni doi ani mai târziu, a murit în timpul nopții, în 2007. Nu s-a oferit nicio cauză a decesului.

Familia lui Sally Clark a spus într-un comunicat la momentul respectiv: "Din păcate, ea nu s-a recuperat niciodată complet după efectele acestei erori grave de justiție. Sally ... a fost o soție, mamă, fiică și prietenă iubitoare și talentată."

Doamna Stapeley a spus: "Nu suferea de nicio boală în momentul decesului, dar nu era în cea mai bună stare de sănătate." Ea a spus că problema este în mâinile medicului legist.

Angela Cannings, în vârstă de 59 de ani (42 de ani la momentul decesului lui Sally Clark), care a petrecut 18 luni în închisoare după ce a fost condamnată eronat și ea pentru uciderea a doi dintre copiii săi, a declarat: "Sunt atât de furioasă. Această doamnă a suferit atât de mult, acum a murit, sunt doar șocată și uimită. I-a fost din ce în ce mai greu să accepte ce i s-a întâmplat. Era foarte vulnerabilă."

John Batt, avocat și scriitor care a făcut parte din echipa de apărare a lui Sally Clark și care a scris o carte despre calvarul ei, "Stolen Innocence", a spus că ea nu s-a vindecat niciodată după pierderea copiilor săi. El a spus în 2007: "Am vorbit cu ea săptămâna aceasta ... avea zile bune și zile proaste, dar nu cred că te poți recupera vreodată de la așa ceva. Imaginează-ți că ești în închisoare unde toată lumea crede că ești scursura pământului, cel mai jos om care umblă pe pământ. Miezul problemei este că ea și-a pierdut cinci sau șase ani din viață în ceea ce a fost tortură susținută de stat."

Sally Clark, originară din Wilmslow, Cheshire, înainte de a se muta în Chelmsford, Essex, a fost condamnată la tribunalul coroanei din Chester în 1999.

Când Christopher a murit în 1996, experții au presupus că a fost din cauza problemelor respiratorii. Doi ani mai târziu, ea l-a găsit pe Harry mort.

Profesorul Sir Roy Meadow, pediatru controversat, martor expert la proces, a spus juriului că șansa ca doi copii dintr-o familie înstărită să sufere de moartea subită era "una la 73 de milioane". Societatea Regală de Statistică a fost în dezacord și i-a scris lordului cancelar spunând că nu există "nicio bază statistică" pentru această cifră.

În 2002, comisia de revizuire a cazurilor penale, care examinează posibilele erori judiciare, a trimis cazul înapoi la instanța de apel după ce a ieșit la iveală că exista o dovadă clară a unei infecții cu stafilococ aureus care se răspândise până la lichidul cerebrospinal al lui Harry.

Sally Clark a fost eliberată în ianuarie 2003, după ce trei judecători au anulat condamnările ei de la Curtea de Apel din Londra. Ea a susținut întotdeauna că fiii ei au murit din cauza sindromului morții subite a sugarului.

La momentul eliberării sale, ea a spus: "Astăzi nu este o victorie. Nu suntem victorioși. Nu există câștigători aici. Noi toți am pierdut."

În 2006, doamna Cannings a spus că ea și familia ei au avut, de asemenea, dificultăți în a face față vieții după ce a fost eliberată din închisoare. "Când am fost eliberată pentru prima dată în decembrie 2003, ne-am întors în Salisbury și niciuna dintre autorități, serviciile sociale, poliția, medicii implicați înainte să intru în închisoare, nimeni nu a venit să ne vadă.

"Am venit în Cornwall în aprilie 2004 și a trebuit să mergem la autorități pentru ajutor; nimeni nu a venit la noi. Aici mă enervez pentru noi ca familie și pentru Clark. Este aproape "oh, ea este liberă, mergi acasă la soțul tău, vei fi bine". Este atât de greșit."

Cronologie

Decembrie 1996 - Fiul lui Sally Clark, Christopher, în vârstă de 11 săptămâni, este găsit mort în timp ce soțul ei este plecat

Ianuarie 1998 - Al doilea fiu al ei, Harry, moare, având opt săptămâni

Februarie 1998 - Sally Clark este arestată

Octombrie 1999 - Începe procesul lui Sally Clark la tribunalul coroanei din Chester. Profesorul Roy Meadow apare ca martor, spunând juriului că există o șansă "de una la 73 de milioane" ca doi copii să moară din cauza sindromului morții subite la sugari într-o familie înstărită

Noiembrie 1999 - Sally Clark este găsită vinovată și condamnată la două pedepse pe viață

Octombrie 2000 - Eșecul primului apel

Ianuarie 2003 - Condamnarea lui Sally Clark este anulată de către Curtea de Apel

Iunie 2005 - Profesorul Meadow apare în fața GMC în legătură cu mărturia sa în procesul doamnei Clark

August 2005 - Profesorul Meadow face apel la instanța superioară împotriva deciziei GMC de a-l exclude din profesie

Ianuarie 2006 - Profesorul Meadow își lansează provocarea în instanța superioară

Februarie 2006 - Profesorul Meadow câștigă apelul împotriva excluderii sale

Martie 2007 - Sally Clark moare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel