Cazul Caracal. Carmen Avram, despre situația Poliției Române: Sunt foarte îngrijorată. Și-au asumat!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Plecând de la cazul Caracal, Carmen Avram a expus două situaţii pe care le-a întâlnit, de-a lungul timpului, în calitate de jurnalist, care vizează Poliția Română.

"Eu sunt foarte îngrijorată, ca cetăţean"

"Eu sunt foarte îngrijorată, ca cetăţean, de ce se întâmplă acum şi de faptul că atenţia se îndreaptă 90% spre Poliţie şi mai deloc spre procurorii din cazul Caracal. Poliţia Română este deja foarte lovită de ani de zile, de decenii. Îmi amintesc de perioada ministrului Igaș, unde cred că Poliţia Română a atins abisul. În perioada respectivă am avut foarte multe discuţii cu poliţişti care îmi spuneau că erau tratați în bătaie de joc. Aveau, de exemplu, biroul în care erau zece oameni, dar nouă mese şi nouă scaune şi în fiecare zi exista unul care ajungea mai târziu și toată lumea râdea că era cel care va rămâne în picioare pentru tot restul zilei.

Un alt episod pe care mi-l amintesc... Un poliţist, era iarnă şi colegul lui mi-l arăta: "Vedeţi că nu are geacă pe el şi e aşa de frig?". Şi eu zic: "De ce?". Şi mi-a răspuns: "Pentru că a avut un accident de motocicletă. Urmărea pe cineva, a căzut cu motocicleta şi şi-a rupt geaca şi nu i se dau bani să îşi cumpere alta. Uniforma pe care o am pe mine şi bocancii pe care îi am în picioare, acum, i-am cumpărat din banii mei". Această tagmă a fost atâta de umilită, în ultimii ani, încât este foarte greu să îi ceri astăzi să aibă demnitatea, responsabilitatea şi dorinţa aia de a apăra societatea română aşa cum ar trebui, aşa cum sunt apărate toate societăţile din ţările civilizate în care poliţistul este sprijinul tău", a spus Carmen Avram, în emisiunea "Exces de Putere", de la Antena 3.

"Poliţiştii încă au onoare. Și-au asumat tragedia"

"Guvernul actual a anunţat că ia măsuri şi chiar le ia, dar eu mă întreb cât de usor îi va fi acestui Guvern să readucă Poliţia la demnitatea pe care şi-a pierdut-o în aceste decenii? Şi va fi nevoie de infuzie masivă de capital pentru că, în toţi aceşti ani, poliţiştii au fost vitregiţi pentru că banii s-au dus la SRI. Poliţiştii încă au onoare şi şi-au asumat această tragedie care s-a întâmplat, dar este extrem de frustrant ca cetăţean român să văd că de partea cealaltă nu este niciun fel de pedeapsă. Şi ce înţelege un om care face ceva greşit şi nu este pedepsit? Înţelege că este ok ce a făcut, că data viitoare va fi la fel, înţelege că nu e el vinovatul şi va acţiona în consecinţă", a mai spus Carmen Avram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel