Cazul Alec Baldwin. Furnizorul de muniție ar fi amestecat gloanțe oarbe și reale
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Elijah O'Donnell, de la Pexels
Fotografie creată de Elijah O'Donnell, de la Pexels
Armurierul producției "Rust" a depus o plângere, susținând că furnizorul de muniție ar fi amestecat gloanțe oarbe și reale. În timpul filmărilor, actorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul pistolului și a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins. De asemenea, regizorul Joel Souza a fost rănit. 

Armurierul producției "Rust", Hannah Gutierrez Reed, a depus o plângere, miercuri, în care acuză că furnizorul de muniție pentru film ar fi amestecat gloanțe oarbe și reale. Compania în cauză și fondatorul ei sunt acuzați de încălcare a practicilor comerciale, etichete false și înșelătoare ale produselor și declarații false, transmite CNN.

"Pârâtul a distribuit producţiei "Rust" cutii cu muniţie și a susținut că acestea conţin gloanţe oarbe. De fapt, conţineau un amestec şi de muniţie reală. Hannah Gutierrez Reed şi întreaga echipă a filmului s-au bazat pe declaraţia falsă a pârâtului că au primit doar muniţie de recuzită. Astfel, pârâtul a creat condiţii periculoase pe platoul de filmare, fără ştirea lui Hannah Gutierrez Reed, ceea ce a provocat un previzibil risc de rănire a mai multor oameni.", se arată în plângere.

Totodată, plângerea include acuzații conform cărora furnizorul ar fi încercat să sugereze că de vină pentru moartea Halynei Hutchins este chiar armurierul Hannah Gutierrez Reed. Alte presupuse acțiuni greșite ce ar fi avut loc pe platourile de filmare ale mai multor persoane, inclusiv Baldwin, maestrul de recurizită Sarah Zachry și asistentul regizorului, Dave Halls, au fost menționate de Gutierrez Reed. 

CNN a contactat reprezentanții companiei și persoanele acuzate în plângere sau pe apărătorii acestora, dar nu a fost făcut niciun comentariu până acum.

Incidentul a avut loc pe 21 octombrie 2021, pe platoul de filmare al producţiei "Rust", la Bonanza Creek Ranch, situată la sud de Santa Fe, conform Departamentului Şerifului din Santa Fe. Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost transportată cu elicopterul la Spitalul Universităţii din New Mexico, unde a fost declarat decesul.

Precedentul Brandon Lee

În martie 1993, actorul Brandon Lee a murit pe platoul de filmare al lungmetrajului 'The Crow', după ce a fost împuşcat în abdomen. Arma utilizată în timpul unei scene în care juca Brandon Lee, fiul legendarului star al artelor marţiale Bruce Lee, pe atunci în vârstă de 27 de ani, ar fi trebuit să conţină doar gloanţe oarbe. Însă autopsia a dezvăluit că actorul a fost împuşcat cu un glonţ de calibrul 44, rămas blocat în pistol şi dislocat de detonarea unui cartuş orb. Procurorul care a condus ancheta a ajuns la concluzia că incidentul a fost 'un act de neglijenţă', nota Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel