Cazul Adrian Găzdaru. PMB spune de ce nu l-a repus în funcţie pe managerul Teatrului Excelsior
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Adrian Găzdaru
Facebook Adrian Găzdaru
Primăria Municipiului Bucureşti a răspuns solicitării DC NEWS cu privire la repunerea în funcţie a lui Adrian Găzdaru, manager al Teatrului Excelsior, demis în urma evaluărilor. 

Concret, Adrian Găzdaru a atacat în instanţă decizia de demitere pe baza evaluării şi a avut câştig de cauză. Cazul a adus aminte de cel al Dorinei Lazăr, fostă directoare a teatrului Odeon, despre care Nicuşor Dan spunea că a fost demisă abuziv şi că, în urma deciziei instanţei, va fi repusă în funcţie. 

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat, însă, şi cu Adrian Găzdaru. 

"Știre trecută sub tăcere: Pe 10 ianuarie 2023, unul dintre managerii bucureșteni de teatru, demiși abuziv în urma evaluărilor ilegale, care-și caută dreptatea în justiție, a câștigat, într-o primă etapă! Tribunalul București Secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal "dispune suspendarea executării actului adminstrativ reprezentat de Dispoziția nr. 856/26.04.2022" (aceea prin care managerul Teatrului Excelsior a fost demis, ca urmare a notei obținute la evaluarea de final de mandat).

PMB tace!

Dl primar general tace!

Dna Fedorca, directoarea executivă a culturii PMB-iste, tace! Normal, caută propria soluție de a NU pune în aplicare hotărârea judecătorească! Greu de presupus că vor (și) reuși, fără a încălca, din nou, legea! Dreptatea iese la iveală! Felicitări, Adrian Găzdaru! Felicitări justiției! Felicitări Casei de avocatură Winzer și Asociații!", a scris pe Facebook Marinela Ţepuş, fost director al teatrului Nottara. CITEŞTE AICI MAI MULTE

PMB, răspuns în exclusivitate pentru DC NEWS 

Am întrebat Primăria Generală a Municipiului Bucureşti de ce nu îl repune în funcţie pe Adrian Găzdaru, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Dorinei Lazăr. Iată răspunsul. 

"Prin Dispoziția PG nr. 256/30.03.2021 se ia act de hotărârea judecătorească nr. 1873/2121 a Tribunalului București prin care doamna Teodora Lazăr (Dorina Lazăr) va relua funcția de manager al Teatrului Odeon pentru o perioadă de 2 ani și 5 luni, cu actualizarea corespunzătoare a cuantumului remunerației lunare, conform legii.

În cazul doamnei Dorina Lazăr, decizia renunțării la contractul de management a venit în timpul derulării acestuia, prin decizia instanței dispunându-se reluarea acestuia conform duratei menționate, spre deosebire de cazul domnului Adrian Găzdaru în care contractul pentru asigurarea managementului la Teatrul EXCELSIOR a expirat la data de 31.12.2021.

Direcția Cultură, Învățământ, Turism face precizarea că până la data prezentei nu a primit o sentință civilă în sensul celor la care face referire petentul și nu are atribuții cu privire la modul de aplicarea a sentințelor judecătorești", se arată în răspunsul PMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel