Cazanciuc, demers pentru ca parlamentarii să poată fi aleși și în România și în R. Moldova. Profesiile juridice, următorul pas?
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Senatorul social-democrat Robert Cazanciuc a propus o temă interesantă de reflecție, un proiect ambițios - „Parlamentar pe ambele maluri ale Prutului”.

Potrivit unei postări pe pagina personală de Facebook, Cazanciuc spune că există discuții în acest sens. Desigur, e nevoie de o revizuire a Constituției. 

„Parlamentar pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi am propus o temă de reflecție pentru momentul unei revizuiri constituționale în România sau Republica Moldova - alegerea ca deputat sau senator în România să nu fie incompatibilă cu alegerea ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova și, evident, viceversa!

Un dialog constructiv româno-român derulat chiar în Țara Românească, între senatori de la București și frații omologi de peste Prut.Delegați ai comisiilor juridice din Senatul României și din Republica Moldova au dezbătut, la Pitești, aspecte legate de justiție, ca serviciu public eficient și predictibil pentru mediul de afaceri, de reforma justiției, dar și, foarte important, despre educația juridică în școli.

Poate și pentru un viitor nu foarte îndepărtat, parlamentarii au discutat și despre compatibilizarea profesiilor juridice din România și Republica Moldova”, a anunțat senatorul PSD Robert Cazanciuc, pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel