Caz Timişoara. Ce se întâmplă în blocul în care au murit oameni intoxicaţi
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 20 noi 2019, 13:04
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Locatarii blocului din Timișoara unde au murit 2 copii și o femeie nu se pot întoarce încă acasă, pentru că încă se ventilează locuințele. În ce privește măsurile care urmează, reprezentanții ISU Timiș spun că nu pot da informații legate „de o procedură pe care nu o pot explica”.

Pompierii din Timișoara continuă să facă decontaminarea blocului din care un bebeluș de 9 zile, un copil de 3 ani și mama acestuia au murit. Miercuri, la bloc au ajuns și reprezentanți ai Ministerului Sănătății care fac măsurători.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență a acționat pentru ventilarea spațiilor respective cu motosuflante speciale. În acest moment, în teren se află o echipă din partea Ministerului Sănătății, care va efectua măsurători amănunțite cu aparate specializate, mai performante și în urma rezultatelor vom comunica care sunt măsurile următoare. O parte din decontaminare înseamnă și ventilarea spațiilor, care a început încă de ieri ( n.r. marți). Astăzi ( n.r. miercuri ) ca și măsură suplimentară, Ministerul Sănătății a trimis o echipă specializată în teren care face verficări amănunțite pentru că nu putem să permitem încă accesul populației în spațiile respective până nu avem certitudinea că nu mai există niciun pericol", a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, Elena Megherea.

Aceasta spune că încăperile au fost ventilate și s-au făcut apoi măsurători pentru a se afla dacă mai există substanța toxică, iar următorul pas „o să vi-l comunicăm în monentul în care se va face, nu pot să comunic ceva care nu s-a stabilit”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?