Caz șocant în Timiș. O doctoriță a bătut un pacient de 66 de ani pentru că insista cu întrebările privind decontarea serviciilor medicale
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 31 aug 2022, 09:59
WhatsApp
Caz șocant în Timiș. O doctoriță a bătut un pacient de 66 de ani pentru că insista cu întrebările privind decontarea serviciilor medicale / Foto: Pixabay, de StockSnap
Caz șocant în Timiș. O doctoriță a bătut un pacient de 66 de ani pentru că insista cu întrebările privind decontarea serviciilor medicale / Foto: Pixabay, de StockSnap
O doctoriță din Timiș a lovit un pacient de 66 de ani care insista cu întrebările privind decontarea serviciilor medicale.

Caz șocant într-un spital din Timiș. O doctoriță din satul Bulgăruş a lovit un pacient în vârstă de 66 de ani pentru că acesta insista cu întrebările privind decontarea anumitor servicii medicale de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, transmite Realitatea Plus. Poliţiştii din Timiş au întocmit dosar penal pentru lovire şi alte violenţe pe numele medicului respectiv.

Incidentul a avut loc luni, la cabinetul medical din satul Bulgăruş, comuna Lenauheim, din judeţul Timiş. Un bărbat de 66 de ani din Bulgăruş s-a dus la cabinetul medical din localitate pentru a se interesa despre anumite deconturi de servicii medicale, însoţit de prietena sa. El a discutat cu medicul pe această temă, o femeie de 39 de ani, adresându-i mai multe întrebări. Se pare că Aceasta s-ar fi enervat de insistenţa pacientului, astfel că i-ar aplicat câteva lovituri în zona feţei. Prietena bărbatului a fost cea care a sunat la numărul de urgenţe 112 şi a chemat poliţiştii să intervină şi să aplaneze conflictul.

Medicii nu sunt sac de box. Reacția Colegiului Medicilor în cazul doctoriței bătute la Fetești

Colegiul Medicilor a reacționat, printr-o scrisoare deschisă, după cazul doctoriței care a fost lovită de un pacient, în timp ce era de gardă la Spitalul Municipal din Fetești.  

"Stimată opinie publică,

Medicul și pacientul, medicul și societatea, suntem la fel.

Relația dintre medic și pacient trebuie să se bazeze pe respect reciproc, iar medicul, în exercitarea profesiei sale, bineînțeles că trebuie să manifeste profesionalism, empatie și corectitudine.

Dar nu putem asista impasibili și nu este normal, reprezintă chiar o infracțiune, să agresezi cadre medicale. Pe de altă parte, bineînțeles, medicul trebuie să-și trateze pacienții cu maximum de profesionalism, corectitudine și seriozitate. Nu trebuie uitat, însă, că medicii sunt oameni dedicați sănătății și cu toții dorim salvarea vieții!

O societate modernă are nevoie de un corp medical puternic, un corp profesional care să corespundă nevoilor și provocărilor sistemului medical. Din păcate, în România, la acest moment, există o aparentă ruptură între corpul medical și o parte a societății și, ca o consecință, o criză gravă în înțelegerea relației medic-pacient.

Sigur, putem accepta la unii pacienți lipsa informării corecte și echilibrate privind funcționarea sistemului medical, putem accepta neînțelegerea bolii și un anumit tip de respingere a diagnosticului ori a tratamentului care, pe de altă parte, ar duce la salvarea vieții și care se bazează pe protocoale și așteptări nerealiste, dar sub nicio formă nu putem accepta agresivitatea și violența împotriva personalului medical.

Pe de altă parte, pacienții, dar și întreaga opinie publică, trebuie să înțeleagă neputința medicilor în acordarea de îngrijiri medicale optime în condiții de infrastructură medicală deficitară sau extrem de deficitară în anumite unități sau de lipsa numărului optim de medici în anumite zone.

NU Medicul este responsabil de acest sistem medical neperformant, NU Medicul trebuie pedepsit fizic sau verbal de lipsa echipamentelor medicale sau de creșterea timpului de așteptare atunci când el este este implicat în alte cazuri și suprasolicitat. Dar DA, susținem practicarea medicinei corecte, profesioniste și responsabile si suntem dispuși la orice fel de măsuri care să ducă la creșterea gradului de încredere și la dezvoltarea profesiei medicale, dar noi și societatea nu trebuie să lăsăm comportamente și voci care să ,,sape’’ în adâncirea relației de neîncredere dintre o parte a populației și medici", a transmis prof. univ. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, în numele Biroului Executiv al organizației profesionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?