Caz șocant în Creta. Un turist a stat mort pe un șezlong ore în șir până când cineva a observat
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Caz șocant în Creta. Un turist a stat mort pe un șezlong ore în șir până când cineva a observat / Foto: Pixabay, de 123web
Caz șocant în Creta. Un turist a stat mort pe un șezlong ore în șir până când cineva a observat / Foto: Pixabay, de 123web
Un bărbat a stat pe un șezlong din Creta ore în șir până când cineva a observat că este mort.

Un turist britanic a fost găsit mort în Creta după ce a stat ore întregi nemișcat pe șezlong, fără ca cineva să observe că acesta este fără suflare, scrie Sky News. Decesul a fost raportat într-o stațiune situată de-a lungul coastei de nord a insulei grecești și survine pe măsură ce temperaturile cresc în toată Europa.

Salvatorii au încercat să îl resusciteze pe bărbatul de 54 de ani, dar fără succes. Acesta a fost declarat decedat la spital, potrivit serviciului local de știri Creta Post. Nu au fost făcute publice alte detalii.

Stalida, cunoscută și sub numele de Stalis, are o plajă renumită, care este populară în rândul familiilor. Moartea turistului a survenit în timp ce temperaturile ridicate din Europa au provocat chiar și incendii de vegetație, iar pompierii din Creta au fost nevoiți să lupte cu un incendiu care s-a răspândit sâmbătă prin pădure.

Vacanța în Grecia, bilanț sumbru: Peste 60 de persoane s-au înecat până acum, în această vară. ”Dacă vezi o persoană în pericol, gândește 10 secunde înainte”

În România, fiecare caz de înecare în mare, pe litoralul românesc, ajunge o știre, pentru că, în sine, este o tragedie. Chiar dacă nu ați auzit poate până acum, iată că bilanțul acestei veri în Grecia - care este la început - arată că peste 60 de persoane s-au înecat în Republica Elenă, majoritatea victimelor având peste 60 de ani. 

Datele au fost publicate de Asociația Școlilor de Salvare. Aceștia au subliniat că înotătorii cu vârsta peste 60 de ani sunt mai expuși riscului de a muri prin înec, scrie GreekCityTimes. Marios Myronakis, președintele Asociației Școlilor de Salvare din Grecia, a declarat, pentru postul de radio APE-MPE Praetorio, că, anul trecut, dintr-un total de 336 de victime ale înecului (la nivel național), 275 de persoane (72%) erau în grupa de vârstă de peste şaizeci de ani.

”Ar trebui să fie mereu însoțiți. Și dacă există probleme de sănătate, atunci nu trebuie să se îndepărteze de coastă, pentru a evita situațiile neplăcute.” a spus Marios Myronakis conform sursei citate. 

Președintele Asociației Școlilor de Salvare a Vieților a adăugat că dacă înotăm pe plajă fără salvamari și ne vedem prietenul în pericol în apă, atunci ”nu ar trebui să ne punem în pericol”.

”Singura cale este să folosești un colac de salvare. Chiar și improvizat. Orice am da unei persoane aflate în pericol, va înțelege că este pentru siguranța ei. Este necesar să gândim calm când vedem că cineva este în pericol, să nu acţionăm impulsiv dacă nu avem capacitatea şi cunoştinţele. Gândește-te zece secunde și apoi acționează.” spune Marios Myronakis.

În România, plajele au salvamar, în cea mai mare parte, iar turiștii sunt avertizați prin steagurile arborate dacă este periculos să intre în mare sau nu. Mironakis a subliniat că plajele cu curenți marini sunt cele mai periculoase. Despre prezența salvamarilor pe plaje, el a menționat că ”acum acoperirea plajelor este de 60%”. De anul trecut, 1.000 de posturi de salvare au fost amenajate în toată țara. Vezi mai mult despre acest subiect AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel