Data publicării:

Caz șocant în Constanța. O mamă vrut să-și arunce fetița în fața mașinilor, susținând că este posedată - Video

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Caz șocant în Constanța. O mamă vrut să-și arunce fetița în fața mașinilor, susținând că este posedată / Foto: Pixabay, de Olexy @Ohurtsov
Caz șocant în Constanța. O mamă vrut să-și arunce fetița în fața mașinilor, susținând că este posedată / Foto: Pixabay, de Olexy @Ohurtsov

O femeie din Constanța a vrut să-și arunce fetița în fața mașinilor, susținând că este posedată.

O femeie din Constanța are dosar penal, după ce ar fi încercat să-și arunce fetița de 7 ani în fața mașinilor, pe motiv că ar fi fost "posedată", scrie Ziarul de Iași. Copilul, care era dezbrăcat, înfășurat inclusiv cu capul într-un ceaceaf alb, a fost salvat de câțiva trecători.

Scenele s-au petrecut luni, în zona AJOFM Constanța, imaginile publicate de replicaonline arătând o femeie care alerga spre bulevard ținând în brațe un copil înfășurat într-un cearceaf alb, care avea capul și fața acoperite. Un bărbat fuge după ea, în timp ce sună la 112 și cere ajutor.

O altă femeie a sunat la 119, telefonul copilului, pentru a anunța incidentul. Bărbatul care a sunat la 112 a reușit să o împiedice pe femeie să-și ducă planul până la capăt.

Youtube video image

Tot mai mulți elevi raportează abuzuri în școli. Prof. Pânișoară: E nevoie de educație sexuală în funcție de capacitățile de înțelegere ale copiilor

 

Mai mult de un sfert dintre elevii de gimnaziu şi liceu chestionaţi de World Vision România declară că li s-au cerut fotografii nud, iar un procent identic spun că le-au fost trimise astfel de fotografii. Peste 17% dintre adolescenţi spun că, la școală, au fost atinși într-un mod care i-a făcut să se simtă inconfortabil, în cele mai multe cazuri de către colegi. Pe de altă parte, 30% dintre profesori ar avea rețineri să reclame abuzurile sexuale asupra minorilor - majoritatea dacă nu ar avea suficiente dovezi, arată cele mai recente date din cercetarea „Violenţa sexuală asupra minorilor”, realizată de fundație în cadrul proiectului JUSTinACT - Justiție, acțiune socială și consolidarea capacității civile pentru combaterea abuzului sexual asupra copiilor. De asemenea, puțin peste unu din cinci adolescenți ar vorbi cu un profesor dacă ar trece printr-un abuz sexual.  

Dintre cei 700 de elevi chestionați, aproape unu din patru (24%) s-a confruntat la școală cu comentarii de natură sexuală. În același timp, 17.5% spun că la școală  au fost atinși într-un mod care i-a făcut să se simtă inconfortabil, în cele mai multe cazuri fiind vorba de colegi. În 12.7% dintre cazuri, atingerile au venit din partea colegilor, în 1% de la profesori, iar în 3.8% din cazuri adolescenții au răspuns că de la alte persoane.  

Întrebați de situațiile de abuz sexual cu care s-au confruntat în general, nu doar în spațiul școlar, 51.5% spun că au avut de-a face cu priviri insistente asupra corpului lor. La peste 26% li s-au trimis fotografii nud și li s-a cerut să trimită fotografii nud cu ei. Aproape 22% dintre adolescenți spun că le-a fost atins corpul fără să fie de acord, iar circa 21% au fost urmăriți pe stradă.  

În acest sens, am contactat-o pe Georgeta Pânișoară, profesor universitar doctor la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, pentru a vorbi despre măsurile care ar trebui luate pentru combaterea acestor derapaje din școlile din România. „Ideea principală este să facem educație sexuală și de informare privind aspectele acestea de la o vârstă fragedă, în funcție de capacitățile de înțelegere ale copiilor“, a spus Georgeta Pânișoară. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel