Data publicării:

Caz îngrijorător la o școală. Peste 60 de copii au ajuns la spital, după ce au mâncat bomboane cu canabis / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Peste 60 de copii din Jamaica au fost transportați la spital, după ce au mâncat dulciuri care conțin canabis.

Peste 60 de copii au fost transportați la un spital din Jamaica după ce au mâncat dulciuri care conțin canabis, a declarat ministrul Educației, conform BBC.

Fayval Williams a scris pe X că elevii din școala primară erau din zona St Ann's Bay - la aproximativ 80 km (50 mile) de capitală, Kingston.

Ea a spus că unii copii au avut vărsături și halucinații, dar, din fericire, niciunul nu se află într-o stare gravă.

„Medicii și asistentele fac tot ce le stă în putință pentru a se asigura că studenții își revin”, a scris Williams pe X, adăugând că mai mulți dintre copii au trebuit să li se administreze o injecție intravenoasă.

Fayval Williams a spus că cei mici sunt de la St Ann's Bay Primary, dar agențiile locale de știri au raportat că și elevii de la școala primară din Ocho Rios din apropiere au fost afectați. Se crede că copiii au vârste cuprinse între șapte și 12 ani.

Directorul celei de-a doua școli a declarat pentru Jamaica Observer că un „unic vânzător” a vândut dulciurile elevilor.

Șeful departamentului de poliție din St Ann, Dwight Powell, a îndemnat orice persoană care are informații despre vânzător să contacteze autoritățile.

De asemenea, Williams a postat fotografii cu ambalajul produsului despre care se crede că ar fi conținut canabis, care specifică că acestea nu trebuie vândute minorilor.

Se spune că fiecare conține 100 mg de substanță psihoactivă Delta-8 tetrahidrocannabinol (THC), care este în general considerată a fi o doză mare pentru un adult.

Potrivit Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), Delta-8 are „efecte toxice”.

Dulciurile, care nu sunt aprobate de FDA, au fost produse de o companie cu sediul în statul american California, unde canabisul este legal.

Jamaica a dezincriminat deținerea de cantități mici de canabis pentru uz personal în 2015.

Totuși, ministrul Sănătății, Christopher Tufton, a declarat pentru Jamaica Star că guvernul nu a permis importul de produse comestibile care conțin droguri.

Incidentul are loc la mai bine de o săptămână după ce aproximativ 90 de copii s-au îmbolnăvit în Africa de Sud după ce au mâncat brioșe cu droguri pe care oficialii au spus că le-au cumpărat de la un vânzător ambulant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel