Caz de encefalită acută cu virusul West Nile, confirmat în Dâmbovița
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Jimmy Chan)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Jimmy Chan)
Medicii au confirmat un caz cu infectare West Nile la o persoană din comuna Crevedia, Dâmbovița, provenit de la înțepăturile de țânțari.

Cazul a fost făcut public, în această săptămână, de Primăria Comunei Crevedia, scrie dbonline.ro.

“Atenție! Stimați cetățeni, din nefericire s-a confirmat primul caz de encefalită acută cu virusul West Nile, pe raza comunei Crevedia”.

Autoritățile locale din Crevedia au comunicat cetățenilor să ia urgent măsuri:

"- evitarea expunerii la țânțari prin purtarea de îmbrăcăminte care sa acopere carlt mai bine pielea.

- utilizarea de produse repelente cu acțiune contra țânțarilor;

- asigurarea condițiilor care să împiedice pătrunderea țânțarilor în locuință (plase de protecție);

- desecarea bălților de apă din jurul gospodăriilor, îndepărtarea cu apă stătută, eliminarea apei din subsolurilor de bloc, deoarece locul în care stagnează apa este un mediu propice de înmulțire a țânțarilor”, se arată într-o informare emisă de Primăria Comunei Crevedia.

Citește și:

Bărbat din Iași, infectat cu virusul West Nile. Dr. Florin Roșu: Atragem atenţia populaţiei asupra unui fapt îngrijorător

Un bărbat în vârstă de 79 de ani din Iași a fost infectat cu virusul West Nile. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu a atras atenţia că este indicat ca oamenii să se adreseze medicilor specialişti imediat ce apar primele simptome ale bolii.

"Un pacient, în vârstă de 79 de ani, s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași cu febră 39 grade Celsius, cefalee, contractură meningială și simptome clinice de meningită. Bărbatul provine din zona rurală și ne-a comunicat că nu a călătorit în străinătate.

Medicul curant a decis efectuarea analizelor paraclinice și a puncției lombare pentru a verifica suspiciunea de meningită pe care o arăta tabloul clinic al pacientului. Examenul serologic și paraclinic a depistat anticorpii specifici infestării cu virusul West Nile.

Cazul pacientul a fost unul complex și care a provocat echipa medicală. Vârsta înaintată, comorbiditatea dată de neoplasm de colon operat, simptomele pe care le prezenta, toate reprezentau riscuri importante iar previzibilitatea unei evoluții favorabile nu se putea pune în discuție.

Bărbatul a fost supus tratamentului specific și monitorizat 24 din 24 de ore de echipa medicală. După 10 zile de spitalizare analizele arată că a trecut prin boală și este în afara oricărui pericol. Putem spune că a fost norocos.

Florin Roșu: Atragem atenția populației asupra unui fapt îngrijorător

Atragem atenția populației asupra unui fapt îngrijorător pe care nu l-am regăsit doar în acest caz. Pacienții se adresează medicilor specialiști după mai multe zile în care dezvoltă simptome.

În acest caz bărbatul a stat mai bine de o săptămână la domiciliu cu automedicație, în condițiile în care a prezentat febră de peste 39 de grade mai multe zile. Motivul pentru care s-a adresat spitalului nostru este că starea febrilă persista. Vă rugăm să nu neglijați modificări ale stării de sănătate. Luați legătura cu medicul de familie sau medicului specialist, singurii care pot lua decizii în cunoștință de cauză atunci când este vorba de probleme de sănătate". Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel