Data actualizării:
Data publicării:

Caz Caracal. Judecătoare: ”INML, falsificare probe”. Vladimir Beliş o dă în judecată: Gravitate absolută!

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă

Avocata Carmen Obârșanu, fostă judecătoare, a declarat că este de părere că la Institutul Naţional de Medicină Legală s-ar fi încercat falsificarea probelor.

Carmen Obârșanu a declarat că există această posibilitate, ca la INML, în cazul Caracal, să se fi încercat să se falsifice probele. Doctorul Monica Pop a spus că falsificarea probelor de către INML este exclusă. ”Este de o gravitate absolută ce ați zis! Nu se poate să afirmați așa ceva, în direct, la o televiziune când nu aveți nicio probă!”, a spus Monica Pop.

Ulterior, a intrat în direct, la România TV, profesorul Vladimir Beliş, fost director al Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" din Bucureşti, care a spus că o va da în judecată pe Carmen Obârșanu.

”Este o afirmație inconștientă! O asemenea afirmație din partea unei judecătoare este de o gravitate absolută. O anunț că va suporta consecințele legii”, a anunțat profesorul Vladimir Beliş subliniind că probele INML nu pot fi falsificate.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Au reapărut Loganul gri și Loganul alb. LOVITURĂ: Adevărul despre spaima șoferilor

Specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, arată DIICOT.

Procurorii au retrimis INML dispoziție de refacere a analizei

„În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:


- au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.


- având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN", informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel