Cauzele morții Lidiei Bejenaru Botgros. Corneliu Botgros: A fost operată săptămâna trecută
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cauzele morții Lidiei Bejenaru Botgros. Corneliu Botgros: A fost operată săptămâna trecută  /  Sursă foto: Facebook Corneliu Botgros
Cauzele morții Lidiei Bejenaru Botgros. Corneliu Botgros: A fost operată săptămâna trecută / Sursă foto: Facebook Corneliu Botgros
Corneliu Botgros a vorbit despre cauzele morții Lidiei Bejenaru Botgros.

Cântăreața Lidia Bejenaru Botgros a murit luni dimineață. Anunțul a fost făcut de Directorul general ,,Moldova-Concert”, Andrei Locoman. Artista avea 68 de ani.

Lidia Bejenaru a fost o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971 (citește mai multe AICI).

Corneliu Botgros, dezvăluiri despre cauzele morții

Corneliu Botgros, fiul lui Nicolae Botgros, a făcut primele declarații despre moartea mamei sale.

Fiul artistei a declarat pentru postul nostru de televiziune că Lidia Bejenaru a fost operată săptămâna trecută, dar nu și-a mai revenit.

"Ea suferea de cancer la colon, a fost operată cu succes, dar din păcate nu o singură dată, dar de vreo trei ori pentru că au fost ceva complicaţii şi ea suferea şi de diabet zaharat foarte avansat şi din păcate diabetul i-a făcut şi festa pentru că nu şi-a mai revenit după a treia operaţie. Diabetul a fost probabil cauza principală a decesului.", a precizat Corneliu Botgros.

Lidia Bejenaru, solista Orchestrei Naţionale Lăutarii şi soţia maestrului Nicolae Botgros , s-a stins din viaţă pe patul de spital, la vârsta de 68 de ani. 

Lidia Bejenaru s-a născut în 3 mai în 1953 în satul Ţipleşti, raionul Sângerei. Între anii 1968–1971 a făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală "Elena Sârbu" din Soroca. Ulterior, a activat ca metodistă la Casa de Cultură din Edineț, după care a devenit solistă a orchestrei "Ciocârlia" de la Edineț, apoi a orchestrelor de muzică populară "Mugurel" între 1973–1974 și "Lăutarii" din 1978. A fost distinsă cu Medalia "Meritul Civic" în 1993.

Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat "M-a cuprins un dor de mamă" a apărut după 20 de ani de activitate scenică. În 1971, s-a căsătorit cu viitorul dirijor al orchestrei „Lăutarii” Nicolae Botgros. Cei doi au un singur copil, interpretul de muzică populară Cornel Botgros, potrivit Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel