Cauzele care au dus la victoria Giorgiei Meloni. Hartmann: Declarație nefericită a doamnei von der Leyen. Stânga progresistă a fost nimicită
Analistul de politică externă H. D. Hartmann a vorbit despre cauzele care au dus la victoria Giorgiei Meloni în alegerile din Italia.
H. D. Hartmann, analist de politică externă, a expus cauzele care au determinat victoria Giorgiei Meloni la alegerile din Italia:
„Giogia Meloni reprezintă o tendință extrem de adâncă, provenită din rezervoarele identitare reale ale Europei, de a produce astfel de surprize electorale. După Suedia, unde pe locul doi s-a situat un partid de extremă dreapta, naționalist, împotriva emigrației, în sud, în Italia, avem deja o alianță de partide de dreapta care au nimicit stânga progresistă și comunistă.
Ne situăm, istoric, într-un context mai larg, în care criza energetică a lovit Europa din plin, poate cel mai dur dintre cele trei mari puteri ale lumii, China, Europa și SUA, în care războiul din Ucraina a creat mari diviziuni în rândul ideologiilor europene și unde a existat declarația nefericită a doamnei von der Leyen, președintele Comisiei Europene, care amenința Italia că, dacă nu votează bine, există instrumente pentru a fi pedepsită. Toate aceste elemente duc la explozia rezervoarelor de naționalism pe care o vedem pe întreg continentul european“, a spus, la DC News, H. D. Hartmann.
Premierul Poloniei sare în sprijinul Giorgiei Meloni: Sunt foarte mulțumit de răsturnările care au loc în UE. Europa devine o Europă a valorilor reale
Premierul polonez Mateusz Morawiecki a criticat-o pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru observațiile făcute înaintea alegerilor din Italia, în care a sugerat că Uniunea Europeană are „instrumente” la dispoziție pentru a face față unui rezultat nefavorabil.
Morawiecki a calificat remarcile lui von der Leyen drept „scandaloase”.
„Ea (n.r. Ursula von der Leyen) a spus că Bruxelles-ul are instrumente pentru a disciplina Italia dacă acolo va fi investit un guvern care nu este convenabil pentru Bruxelles”, a spus el mulțimii.
Premierul polonez a făcut un apel „la toți polonezii și la toți cetățenii UE” și a întrebat: „Dorim o astfel de Europă? Este aceasta o democrație, este acesta statul de drept? Ca eurocrații de la Bruxelles să dicteze cum ar trebui să fie un guvern? Cine poate alege guvernele?”, a întrebat Morawiecki.
„Ar trebui să aleagă guvernele națiunile europene sau Bruxelles-ul cu Berlinul? Acesta nu este stat de drept, acesta este un dictat”, a adăugat el.
„Sunt foarte mulțumit de răsturnările care au loc în UE. Sunt mulțumit de noul guvern din Italia, care e în sprijinul interesele statelor naționale, sunt mulțumit și de noul guvern din Suedia și de faptul că Europa devine o Europă a valorilor reale”, a spus Morawiecki (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News