Cauza morții Reginei Elisabeta a fost făcută public. Ce scrie pe certificatul de deces
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit de "bătrâneţe", la vârsta de 96 de ani, potrivit certificatului său de deces publicat joi, relatează AFP şi Reuters.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh britanic, a decedat pe 8 septembrie la ora 15:10 (14:10 GMT), conform documentului publicat de Arhivele Naţionale ale Scoţiei. Suverana a murit la reşedinţa ei privată din Balmoral.

Palatul Buckingham a publicat un comunicat în jurul orei 12:30 în aceeaşi zi în care spunea că medicii erau îngrijoraţi de starea de sănătate a reginei şi că aceasta va rămâne sub supraveghere medicală. Decesul ei a fost anunţat în mod oficial la ora 18:30.

Certificatul arată că decesul reginei a fost înregistrat de fiica ei, prinţesa Anne, pe 16 septembrie.

Suverana şi-a îndeplinit ultima sarcină oficială cu doar două zile înainte când a numit-o pe Liz Truss în funcţia de premier.

Regina Elisabeta a II-a, care s-a aflat timp de 70 de ani pe tronul Marii Britanii, suferea de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham numise "probleme episodice de mobilitate", obligând-o să se retragă din aproape toate angajamentele ei publice.

Regele Charles al III-lea știe că domnia sa va fi una scurtă. Expert regal: Cineva îi va lua locul

Regele Charles al III-lea știe că domnia sa va fi mult mai scurtă decât cea a Reginei Elisabeta a II-a, dar își va îndeplini datoria de a se asigura că tronul este acolo pentru generațiile viitoare, a declarat un expert regal pentru Insider.

La 73 de ani, Charles este cea mai în vârstă persoană care a devenit Rege în istoria Marii Britanii. Avea doar 3 ani când regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron, ​​în 1952, făcându-l moștenitorul ei pe parcursul domniei sale de 70 de ani. Dar, având în vedere vârsta lui, Marlene Koenig, un istoric regal, a spus că noul Rege este foarte conștient de cât timp i-ar fi putut rămâne pentru a fi monarh.

"Știe că timpul lui este mai scurt. Dar el va face tot ce poate", a spus Koenig, comparând domnia lui Charles cu cea a mamei sale.

"El este și știe că este un îngrijitor pentru următoarea generație", a adăugat Koenig, făcând referire la Prințul William, fiul său cel mai mare, și la Prințul George, nepotul său cel mai mare. William, în vârstă de 40 de ani, și George, în vârstă de 9 ani, sunt amândoi pe primul și, respectiv, pe al doilea în rândul succesiunii la tron.

Că trebuie să facă tot posibilul în anii pe care i-a mai rămas este ceva despre care Charles este conștient, confirmând acest lucru și în primul său discurs ca Rege, atunci când a promis să susțină principiile constituționale "în timpul rămas pe care mi-l acordă Dumnezeu".

Potrivit Dr. Bob Morris, un asociat onorific de cercetare la Unitatea de Constituție a UCL, toți monarhii acționează ca substituenți pentru moștenitorii lor, într-o oarecare măsură.

"Cineva îi va înlocui. Nu este nimic mai sigur decât atât", a spus el. 

Acestea fiind spuse, Morris a spus că, dat fiind faptul că Charles nu este un rege tânăr, timpul care i-a mai rămas ar putea fi util pentru William și soției sa, Kate Middleton. "Ar ajuta să-i pregătim pentru preluarea tronului", a spus Morris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel