Data publicării:

Căutările submersibilului continuă, în ciuda faptului că rezervele de oxigen s-au epuizat

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: YouTube OceanGate
Sursa foto: YouTube OceanGate
Misiunea de „căutare și salvare a submersibilului este încă activă”, potrivit șefului operațiunii, în ciuda faptului că pasagerii acestuia ar fi rămas fără oxigen în urmă cu două ore.

Șeful operațiunii de căutare a submersibilului Titan dispărut a spus că misiunea de căutare și salvare a pasagerilor rămâne activă, în ciuda faptului că aceștia ar fi rămas fără aer în urmă cu două ore, conform Sky News.

Potrivit Pazei de Coastă a SUA, aprovizionarea cu aer a navei s-a epuizat joi la 12:08, ora Marii Britanii.

Contraamiralul John Mauger a declarat pentru Sky News: „Continuăm să păstrăm membrii echipajului și familiile în gândurile noastre”.

Dar el a insistat că se continuă „încă o misiune de căutare și salvare” și a adăugat: „Condițiile pentru căutare și salvare sunt favorabile în acest moment”.

Nava a dispărut duminică în Oceanul Atlantic, la aproximativ 435 de mile sud de Newfoundland, Canada, în timpul unei scufundări către epava Titanicului.

Nave, avioane și ambarcațiuni subacvatice din mai multe țări au fost desfășurate în zonă, iar salvatorii acoperă o parte a Oceanului Atlantic de peste două ori mai mare decât dimensiunea statului american Connecticut.

„Avem vehicule operate de la distanță care lucrează în porțiunea unde a avut loc scufundarea planificată a submersibilului Titan.

„Și avem capacitatea de a căuta și de a salva”, a adăugat Mauger.

CITEȘTE ȘI      -      Cum arată Victor 6000, ultima șansă pentru submersibilul dispărut. Robotul francez începe o misiune contracronometru în această seară / foto

El a declarat pentru Sky News că în prezent există două ROV-uri (vehicule operate de la distanță) care sunt capabile să funcționeze pe fundul mării.

Ambele au camere și capacitate sonar.

El a adăugat: „Au brațe articulate care sunt capabile să atașeze echipamente de salvare”.

Întrebat despre semnalele detectate de aeronavele canadiene, Mauger a spus că analiza acestora de către experți este în curs de investigare..

„Rapoartele lor inițiale arată că multe dintre sunetele care au fost generate proveneau de la zgomotul de fond oceanic, dar ei continuă să urmărească și continuă să caute toate informațiile disponibile acolo.

Ceea ce este important pentru mine... este că am continuat să căutăm în zonele în care au fost detectate semnale, cu ROV-urile pe care le aveam de la momentul detectării respective”, a spus el.

Nava - operată de firma americană OceanGate - avea cinci bărbați la bord când a dispărut: miliardarul britanic Hamish Harding, omul de afaceri Shahzada Dawood, fiul său Suleman Dawood, directorul executiv și fondatorul OceanGate din SUA, Stockton Rush și pilotul francez Paul-Henri Nargeolet.

CITEȘTE ȘI      -      Submersibil dispărut. Contraamiralul de flotilă Constantin Ciorobea a emis o ipoteză tragică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel