Cauciucurile pe care să le eviți iarna. Poliția Română, avertisment: Așa ajunge mașina pe care o conduci, un pericol! - Foto în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cauciucurile pe care să le eviți iarna. Poliția Română, avertisment: Așa ajunge mașina pe care o conduci, un pericol! /  Foto: Pixabay, de Piotr Zajda
Cauciucurile pe care să le eviți iarna. Poliția Română, avertisment: Așa ajunge mașina pe care o conduci, un pericol! / Foto: Pixabay, de Piotr Zajda
Poliția Română îi avertizează pe șoferi să își doteze mașinile cu cauciucuri potrivite vremii.

În ultimele zile a nins în mai multe zone din țară, iar unii șoferi s-au aventurat la drum total neechipați. Pe drumurile din țară s-a circulat cu dificultate, însă, deși autoritățile i-au avertizat pe oameni să evite deplasările în zonele afectate de viscol și să verifice în prealabil starea drumurilor, unii au pornit fără să aibă măcar cauciucurile corespunzătoare.

Poliţia Română a distribuit, duminică, pe Facebook, fotografia unor cauciucuri extrem de uzate cu care unii şoferi au pornit la drum, avertizându-i pe ceilalți că utilizarea unor astfel de anvelope este periculoasă și îi poate costa viața.

"Să pleci așa la drum, pe așa vreme… Nu ne mirăm că șanțul a devenit spațiu de parcare fără voie. Așa ajunge mașina pe care o conduci, un pericol!", a transmis Poliția Română pe pagina de Facebook.

Într-o altă postare, Poliția Română arată niște șoferi care fac drifturi pe zăpadă, un alt comportament periculos.

"Recomandăm activități recreative precum… "cu sania pe maidan". Astfel de drifturi controlate costă bani și zile fără permis! Să vă spunem că este și periculos?", a scris Poliția Română.

Traficul rutier pe autostrada A1, pe sensul Sibiu - Boiţa, deviat pe DN1/DN7

Traficul rutier pe autostrada A1, pe sensul Sibiu - Boiţa a fost deviat duminică seara, pe DN1/DN7, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate şase autovehicule şi nouă persoane, dintre care una a decedat după ce a căzut de pe un pod, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Andreea Ştefan.

Potrivit oficialului ISU, o persoană a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, transmite Agerpres.

"În accident au fost implicate şase autovehicule şi nouă persoane. În urma evaluării medicale, şapte persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, refuzând transportul la spital. O persoană de sex masculin în vârstă de 27 de ani a fost preluată de echipajul SAJ şi transportată la UPU Sibiu. Cea de-a noua persoană implicată în accident, de aproximativ 48 de ani, de sex masculin, a căzut de pe pod, prezentând leziuni incompatibile cu viaţa, medicul declarând decesul acesteia", a precizat Andreea Ştefan.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter, a declarat că accidentul s-a produs în zona Tălmaciu - Tălmăcel, la kilometrul 227 al autostrăzii.

"Date fiind atât avertizările de ceaţă, cât şi cele de ploaie îngheţată, le reamintim conducătorilor auto necesitatea adoptării în trafic a unui comportament preventiv, prin reducerea vitezei de deplasare, mărirea distanţei între autovehicule, utilizarea frânei de motor şi evitarea manevrelor bruşte", a spus Elena Welter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel