Câţi ziarişti sunt în România. Doru Dinu Glăvan: Vin în valuri cei care sunt, acum, în vogă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ziar
Ziar
Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit despre această breaslă şi despre câţi oameni mai fac parte din lumea presei.

Doru Dinu Glăvan a făcut, în cadrul unui interviu acordat DC News, o radiografiei a presei româneşti, a lumii fascinante a presei scrise şi audio-tv din România, răspunzând şi la o clasică întrebare: "câţi mai suntem". Iată ce a declarat președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România pentru cititorii DC News.

"La nivelul anului 2009, erau circa 1.800 de membri ai Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. Acum suntem circa 2.800, chiar 3.000 de membri şi vreau să spun că vin în valuri nu bătrânii, nu foştii jurnalişti, ci chiar cei care sunt, acum, în vogă", a declarat Doru Dinu Glăvan.

Întrebat dacă s-a realizat vreun studiu care să arate câţi oameni trăiesc, în România, din scris, acesta a declarat: "Este greu de făcut aşa ceva, însă ar fi interesant de aflat. Problema, însă, vine tocmai din acest motiv al pieţei aflate în mişcare. Pe de altă parte, sunt unele trusturi închistate, care nu dau informaţii, sau au politica lor", a explicat preşedintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către Doru Dinu Glăvan:

 

Vezi şi: ANM, prognoza meteo. Vremea în wekend: Schimbare bruscă

Cutremur în Vrancea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel