Câți pași trebuie să faci pe zi pentru a pierde rapid în greutate
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Câți pași trebuie să faci pe zi pentru a pierde rapid în greutate / Foto: Pixabay, de Daniel Reche
Câți pași trebuie să faci pe zi pentru a pierde rapid în greutate / Foto: Pixabay, de Daniel Reche
Află în articol câți pași trebuie să faci pe zi pentru a pierde rapid în greutate.

Mitul celor 10.000 de paşi a fost desființat. Un nou studiu american demonstrează că numărul ideal este mult mai mic. Patru ani le-a luat cercetărilor americani de la Universitatea Vanderbilt ca să ajungă la această concluzie, scrie Realitatea.net.

Un grup de cercetători de la Universitatea Vanderbilt din Nashville, Tennessee, a analizat timp de patru ani datele privind condiția fizică a 6.042 de adulţi americani. Aceștia au purtat dispozitive electronice de tip fitness tracker pentru a le fi urmărite activitatea de mișcare și starea de sănătate, timp de 10 ore pe zi.

"Studiul nostru a avut o medie de 4 ani de monitorizare continuă. Aşadar, am reuşit să ţinem cont de totalitatea activităţii dintre începutul monitorizării şi momentul în care a fost diagnosticată o boală, ceea ce este un mare plus, deoarece nu a trebuit să facem presupuneri despre activitatea de-a lungul timpului, spre deosebire de toate studiile anterioare", a explicat Evan Brittain, profesor asociat de medicină cardiovasculară la Universitatea Vanderbilt.

Cercetătorii au constat că cei care mergeau 6,5 km pe zi, adică 8.200 de paşi, au avut șanse mai mici de a acumula kilograme în plus și de a deveni chiar obezi sau să sufere de alte boli ca apnee, reflux gastric și depresie. În plus, cei supraponderali și-au scăzut considerabil șansele de a deveni obezi, la jumătate, dacă ajungeau să parcurgă 11.000 de pași pe zi.

De câte proteine ​​ai nevoie pentru a face mușchi?

Proteinele se găsesc în fiecare celulă și țesut din organism. Deși au multe roluri vitale în organism, proteinele sunt cruciale pentru creșterea musculară, deoarece ajută la repararea și menținerea țesutului muscular, scrie Medical News Today.

Doza alimentară recomandată în prezent pentru a preveni deficiența la adulții minim activi este de 0,8 grame (g) de proteine ​​pe kilogram (kg) de greutate corporală. Cu toate acestea, cercetările mai noi sugerează că persoanele care încearcă să dezvolte mușchi au nevoie de mai mult decât atât.

Consumul de mai puține proteine ​​decât are nevoie organismul a fost legat de scăderea masei musculare. În schimb, aportul crescut de proteine ​ poate ajuta la creșterea forței și a masei musculare atunci când este asociat cu exerciții de rezistență.

Proteina este alcătuită din aminoacizi care acționează ca blocuri pentru celulele și țesuturile din organism. Există 20 de aminoacizi care se combină pentru a forma proteine. În timp ce unele pot fi sintetizate de corpul uman, altele nu. Cei nouă aminoacizi pe care organismul nu îi poate produce sunt numiți aminoacizi esențiali. Acestea trebuie obținute prin dietă.

Când o persoană mănâncă proteine, acestea sunt digerate și descompuse în aminoacizi, care sunt implicați în multe procese din organism, inclusiv creșterea și repararea țesuturilor, funcția imunitară și producția de energie. Ca și alte țesuturi ale corpului, proteinele musculare sunt descompuse și reconstruite în mod continuu. Pentru a construi mușchi, o persoană trebuie să consume mai multe proteine ​​decât ceea ce este descompus. Acesta este adesea denumit bilanț net pozitiv de azot, deoarece proteinele sunt bogate în azot. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel