Câţi bani a dat Ion Ştefan primăriei din Focşani. Cristi Misăilă, primarul oraşului: Datoriile din 2003 până în 2013, prescrise. Am sesizat DNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, a anunţat câţi bani a plătit ministrul demis al Dezvoltării, Ion Ştefan, pentru impozitul pe casa pe care o deţine în localitate. Acesta a mai spus şi că datoria la impozit din 2003 până în 2013 s-a prescris. 

"Dl ministru a achitat o sumă de 8294 lei, reprezentând debitul pentru ultimii 5 ani, şi penalităţi de aproximativ 6250 lei. Trebuie spus că avea obligaţia de a plăti impozitul încă din 2003. Colegii mei au calculat un alt impozit care nu a mai fost plătit, pentru că s-a prescris, de peste 18.000 lei fără penalităţi. 

Din declaraţiile familiei Ştefan a rezultat o casă cu suprafaţă de 524 mp. Spun din declaraţii deoarece dumnealor refuză verificarea în teren a imobilului. Practic, toată verificarea inspectorilor din cadrul Corpului de Control al primăriei Focşani s-a făcut doar pe baza documentelor puse la dispoziţie de familia Ştefan. Mai are oricum de achitat o taxă de regularizare pentru autorizaţia de construire din 2000 şi o taxă la Inspectoratul de Stat în Construcţii", a declarat Cristi Misăilă la Antena 3. 

Sesizare la DNA 


"Trebuie spus că ministerul lucrărilor publice nu are o HG privind organizarea şi funcţionarea sa. Deci Corpul de Control funcţionează ilegal, ceea ce înseamnă că toate controalele au fost abuzive. Au suspendat plăţile, nu au tăiat bani. Noi nu ne-am abătut de la transmiterea corectă a datelor către minister. Am făcut deja notificările către minister pentru că ne-au fost suspendate plăţile şi am făcut sesizare şi la DNA pentru abuzurile grosolane pe care le-a făcut Corpul de Control. Azi am făcut sesizarea pe numele dlui ministru. Asta pentru că aceste controale s-au făcut fără un ordin de ministru şi fără un proces verbal de control, cum prevăd normele", a mai spus primarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel